Új fordításban jönnek a Csillagok háborúja regények

Mozifilmen eddig hat, animációs sorozatban már rengeteg és persze könyv formában is jó pár megjelent a legendás Csillagok háborúja sorozatból. Novemberben pedig új fordításban érkeznek a klasszikus regények hozzánk.

Az első Csillagok háborúja könyv 1980-ban jelent meg, amit az 1981-es A Birodalom visszavág, majd 1984-ben az első kötet második kiadása és 1985-ben A Jedi visszatér követett. A klasszikus részeket követően aztán 1991 óta szinte évente megjelenik egy-egy kötet vagy gyűjtemény a könyvpiacon a szériából. Fellapozva a megjelenéseket, olyan történeteket is olvashatunk a Star Wars világhoz kapcsolódóan, mint például Han Solo legendája, Darth Vader kesztyűje, A Jedik elveszett városa, a Baljós árnyak, a Klónok támadása vagy A Sithek bosszúja.

A rajongók nagy örömére már javában készül a sorozat következő mozifilm változata, de előtte azonban még egy újdonságnak örülhetnek a Csillagok háborúja fanatikusok. Novemberben ugyanis az Agave Kiadó gondozásában, új fordításban jelennek meg az eredeti Csillagok háborúja regények.