Rejtő Jenő visszaüt

„Szögletasztal-beszélgetést” szervez a 71 éve elhunyt íróról, Rejtő Jenőről Budapest Főváros Erzsébetváros önkormányzata, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Petőfi Irodalmi Múzeum.

Magyar Zsidó Múzeum, Goldmark Termében (1077 Budapest, Wesselényi u. 7.) szeptember 10-én, 18 órától várják az érdeklődőket.
A beszélgetésen Győri Anna, az ELTE történészhallgatója Rejtő Jenő fiatalkori nőügyeiről mesél, Perczel Olivér, levéltáros Rejtő Jenő utolsó perét boncolgatja, Szilágyi Zsófia Júlia, szerkesztő-újságíró Rejtő Jenő kiadatlan kisregényével kapcsolatban teszi föl a kérdést: Hány bőrt bír el Rejtő Jenő?
A rendezvény moderátora Thuróczy Gergely, a PIM irodalmi muzeológusa, a Holokauszt Év alkalmából készülő Rejtő Jenő Emlékkönyv szerkesztője.
Az est folyamán Szervét Tibor és Búza Tímea színművészek tolmácsolásában részletek hangzanak el Rejtő Jenő műveiből. A beszélgetéshez alkalmi Rejtő Jenő-tárlat kapcsolódik, amelyen kéziratokat, dokumentumokat, szimbolákat és álrelikviákat csodálhatnak meg az érdeklődők, illetve megtekinthető lesz Varsányi Ferenc filmje: Volt egyszer egy regényhős, akit P. Howardnak hívtak.