Fantasztikus kéziratok fantasztikus éjszakája

Különleges, jószerivel egyedülálló kezdeményezéssel segíti az írópalántákat az SFmag, azaz az egyik legnépszerűbb online scifi magazin. Persze, hogy a palántákból valóban író lesz, azt nem lehet előre tudni, de tény, hogy a Fantasztikus Kéziratok Éjszakája izgalmas, ötletes és vitathatatlanul szórakoztató buli.

Kép forrása

Sci-fi, fantasy, horror
A magazin szerkesztői 2011. nyarán próba-szerencse alapon szervezték meg az első éjszakai kézirat-őrületet, ahol novellákról, regényrészletekről mondták el véleményünket. A kísérletből évről évre ismétlődő rendezvénysorozat lett, idén nyolcadik alkalommal indul útjára a Fantasztikus Kéziratok Éjszakája.
A dolog igen egyszerű: Aki sci-fit, fantasyt vagy horrort ír, de még kezdőként vág bele a szövegteremtésbe, akinek nincs őszinte olvasója, olyan kritikusa, aki elismerné írásának erősségeit, ugyanakkor rámutatna a hibáira, aki szeretne megismerkedni más írókkal, szerzőkkel, szerkesztőkkel, aki jól viseli a kritikát és tanulni szeretne belőle, nos, annak szól a rendezvény. 
Az érdeklődőknek nincs más dolga, mint jelentkezni a VIII. Fantasztikus Kéziratok Éjszakájára. 

Kép forrása

Írók, szerkesztők, bloggerek
Az esemény az előzetes elképzelések szerint szeptember 8-án, szombaton 14 órakor kezdődik az Építész pinceében (1088 Budapest Ötpacsirta utca 2.), ahol az SFmag és fantasztikus könyvkiadók írói és szerkesztői, fantasztikummal foglalkozó bloggerek, újságírók személyesen mondanak véleményt a beküldött kéziratokról, és ahol egy ital mellett kötetlenül lehet beszélgethetni, ismerkedni, tippeket, ötleteket gyűjteni. 
A beküldött szövegekről véleményt mond Juhász Viktor, író, fordító, Kánai András, futurológus, író, Kelenik Éva, szerkesztő, blogger, Kleinheincz Csilla, író, szerkesztő, László Zoltán, író, Markovics Botond (Brandon Hackett), író, Moskát Anita, író, szerkesztő, Pintér Bence, újságíró, a Spekulatív Zóna szerkesztője, Szabó Dominik, újságíró, az Ekultura.hu főszerkesztő-helyettese, Takács Gábor, szerkesztő, blogger. Legalább is egyelőre ők szerepelnek a listán. 

Kép forrása

Negyvenöt szerző
Aki szívesen venne részt a Fantasztikus Kéziratok Éjszakáján az sfmaghun(kukac)gmail.com címre 2018. augusztus 1. éjfélig küldje el egy novelláját vagy regényrészletét minimum 5.000 és maximum 25.000 leütésnyi terjedelemben, a kísérőlevélben pedig jelezze, hogy a Fantasztikus Kéziratok Éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudna-e megjelenni. A tárgy mezőbe azt kell írni: Kéziratok éjszakája!
A bírálatok sorában legfeljebb negyvenöt szerző fér el úgy, hogy ne kelljen kapkodni, és mindenkinek az írását alaposan kivesézhessék a résztvevők. Ezért amennyiben túljelentkezés lesz, akkor elsőbbséget élveznek azok, akik pontosan betartják az elvárásokat, illetve azokat, akik még nem, vagy kevesebbszer vettek részt a rendezvényen. Érthető. A szervezők szeretnének újabb jelentkezőknek is segíteni. 
A legígéretesebb alkotók további lehetőségeket is kapnak. Novelláikat közi az SFmag, ők maguk pedig egy jövő nyári írótáborba is elmehetnek. 
Szóval érdemes írni, küldeni, megkritizálódni…