Magyar kultúra külföldön

A Forrás Galéria a kortárs képzőművészet autentikus értékein nyugvó, egyéni világot teremtő, a kort meghatározó, kiemelkedő életpályák bemutatásával és művészeti szaktanácsadással segíti olyan gyűjtemények létrejöttét, melyek reprezentálják korunk művészetét. 2007-ben nyitotta meg kortárs képzőművészeti galériáját Budapest nagykörútján, a világörökség részét képező Andrássy út mellett, ahol időszaki egyéni és csoportos kiállításokat szervez.

Legbefolyásosabb Galéria
Ugyanakkor a galéria a magyar művészet külföldi bemutatását is segíti, szervezi, támogatja.  Az elmúlt években, kilenc ország több mint húsz jelentős múzeumában, kulturális intézményében mutatta be a kortárs magyar vizuális művészetet.
Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti kulturális csereprogram keretében a Forrás Galéria, együttműködésben a Magyar Művészeti Akadémiával, 2011-ben szervezte meg a Magyar Művészet című reprezentatív kiállítást a Kínai Szépművészeti Múzeumban. Ezt követően a Kínai Népköztársaság Kulturális Minisztériuma a XIV. Pekingi Nemzetközi Art Expón a „Legbefolyásosabb Galéria" címet adományozta a Forrás Galériának.
2012-es évtől a galéria Kína elsődleges kulturális platformjainak vezető vizuális művészeti tanácsadója lett a közép-európai térség vonatkozásában. Ettől az évtől nonprofit szervezetként, Forrás Művészeti Intézet néven végzi tanácsadói tevékenységét Kelet-Ázsiában és Magyarországon.

 Magyarok-Alánok-Jászok
A galéria és nemzetközi partnerei elhivatottak Magyarország, Közép- és Kelet-Ázsia országai, az Öböl menti országok, Törökország, Oroszország közötti kulturális és üzleti kapcsolatok fejlődésének elősegítésében. Tevékenységével szolgálni kívánja azt az előremutató, innovatív, progresszív folyamatot, kulturális hidat, mely összekapcsolja a baráti és rokon népeket.
A közelmúltban például Észak-Oszétia-Alánia Köztársaságában, Vlagyikavkazban nyitott kiállítást a Forrás Művészeti Intézet Magyarok-Alánok-Jászok címmel. Az április 15-én megnyitott kiállításon bemutatkozhatott Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, Jankovics Marcell Kossuth-díjas grafikusművész, Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész, Szemadám György Munkácsy Mihály-díjas festőművész, Rényi Krisztina Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész, Mara Kinga festőművész, Decsi Ilona luca festő- és grafikusművész, Molnár János festő- és grafikusművész, Koncz Gábor festőművész, B. Jánosi Gyöngyi festőművész, Nagyné Koncz Éva festőművész, Farkas Edit festő- és grafikusművész.
A kiállítás fővédnöke Szergej Takojev, az Oroszországi Föderáció Észak-Oszétia-Alánia Köztársaságának miniszterelnöke, védnöke pedig Szőcs Géza kormánybiztos, Magyarország miniszterelnökének főtanácsadója.

Bemutatkozni a világnak
Az illusztris lista láttán okkal gondolhatjuk, hogy a Forrás Művészeti Intézet valóban mindent megtesz azért, hogy a magyar kultúra legjelesebb képviselői bemutatkozhassanak a világnak. Bár azt senkinek nem javasoljuk, hogy pusztán a kiállítás kedvéért Vlagyikavkazba utazzon, azt mindenkinek, javasoljuk, hogy időről időre nézzen körül a Forrás Művészeti Intézet honlapján, nézze meg a Magyarok-Alánok-Jászok kiállításról készült képes anyagot és  sajtómegjelenéseket.
http://www.forrasgaleria.hu/hu/exhibition/110