Genderkomédia: Tessa vagy Markus

„Minden kapcsolatukat elvesztették a valósággal, annyira túltolták a biciklit, hogy az most már a lakosság többsége számára is látható” – mondta a német baloldali véleményvezérekről és politikusokról Birgit Kelle, neves német újságírónő, akinek könyve: Genderkomédia címmel a napokban jelent meg.

Kép forrása

Itt az önmeghatározási törvény

– Teljesen biztos vagyok abban, hogy az új kormány Németországban, különösen a nemi, és genderpolitikában, és az LMBT-jogokat illetően, óriási lökést adott – nyilatkozta a szerző. Különösen, azért van így, mert talán ez az egyetlen olyan téma, amelyben egyetértés mutatkozik a koalíción belül. Más témákban nem könnyű liberálisokat, szocialistákat, zöldeket közös nevezőre hozni. Ebben a kérdésben azonban csupán árnyalatnyi különbségek vannak közöttük, és már most látjuk, hogy megjelentek az első törvényjavaslatok, hogy genderpolitikájukat hivatali idejük elején megvalósítsák, abban az esetben is, ha a koalíció nem tart ki.

Egyik nagy programjuk az úgynevezett önmeghatározási törvény, amely leváltaná a korábbi, transzszexuálisokra vonatkozó törvényt. A leglényegesebb változás az lenne, hogy Németországban mindenki szabadon meghatározhatná a nemét. Egyszerű hivatali ügyintézéssel mindenki új személyi igazolványt kaphat, – onnantól kezdve más neműként él, ami egyébként a teljes őrület.

Kép forrása

Hogy juthattunk ide?

A könyvet már jó pár éve írta Birgit Kelle, Németországban most jelenik meg az új kiadása, magyarul pedig először olvasható. Azt mondta, hogy amit korábban írt, mostanra valósággá vált. Amit annak idején egyfajta előrejelzésnek szánt, bekövetkezett. Igaz, nem jósolnia kellett, hiszen megfigyelhető volt már akkor, hogy mely elképzelések kaptak lábra, és azokból mi következik, ha genderpolitikává teszik. Már, amikor pár éve megjelent a könyv, látható volt, hogy hova vezet. De mintha meg se hallották volna.

– Most aztán sokan meglepődnek és kérdezik, hogy juthattunk ide, én meg csak ülök, és azt mondom, hát erről beszéltem. Csakhogy sokaknak addig nem volt felfogható, amíg példákat nem láttak. Ameddig csak elméletben létezett, senki nem akarta elhinni, hogy ilyen őrület, illetve részben nevetséges dolgok megtörténnek – és most megtörténtek – nyilatkozta Kelle a Kossuth Rádióban, a Vasárnapi Újság című műsornak.

Kép forrása

Markusból Tessa            

Az írónő elmondta, hogy azoknak a kezében, akik a genderpolitikát hangoztatták, sokáig nem volt eszköz hozzá. Felhozták az összes ilyen témát, mint szexuális sokféleség, kisebbségvédelem, illetve az identitáspolitika, ami egyébként a nemi politika egy további lépcsője. „Most azt éljük Németországban, de másutt is, hogy azok a pártok kerültek hatalomra, amelyek elkezdik ténylegesen megvalósítani. Talán egy példa jól megmutatja, hogy milyen őrültség zajlik, amin egyébként annak idején még nevettünk. A könyvemben úgy fogalmaztam, hogy „Uraim, ha a nem szabadon meghatározható, akkor egyszerűen húzzanak szoknyát, és jelentkezzenek a női kvótára, mint nő, és ezt senki nem tagadhatná meg önöktől, mert az az önmeghatározásuk miatti diszkrimináció volna”. Nos, ma a német törvényhozásban a zöldpárti frakcióban, vagyis a kormánypárti sorokban ül egy olyan személy, aki magát Tessának nevezi, de anyakönyvileg Markusnak hívják, szóval személyi igazolványa alapján is egy férfi, és testi adottságait tekintve is. Egy férfiról van szó, aki nős volt, férfiként nevelte a gyerekeit, most nőként él, úgy öltözködik, és Tessának nevezi magát – viszont jogilag és biológiailag még mindig férfi, ez szerepel az irataiban is, mégis a zöldek női kvótájának terhére került a törvényhozásba. Amit tehát én abszurditásként, viccként írtam meg a könyvemben mint következményét annak, ha mindenki szabadon meghatározhatja a nemét, és minden férfi bármikor nőnek mondhatja magát, az megvalósult, itt vannak az első esetek.