Hat év után új regénnyel jelentkezik Murakami Haruki

MEGJELENT: 2023. február 6., hétfő | SZERZŐ: RG

Hat év után új regénnyel jelentkezik Murakami Haruki világhírű japán író, akit évek óta az irodalmi Nobel-díj egyik esélyeseként emlegetnek.


Kiadója, a Sincsosa szerdán jelentette be, hogy a 74 éves szerző következő regénye április 13-án kerül a boltokba. A kiadó nem közölte sem a könyv címét, sem a témáját, csak azt, hogy a japán nyelvű kézirat 1200 oldalt foglalt magában. Nem tudni azt sem, hogy az új regény mikor lesz elérhető más nyelveken. Legutóbbi műve, A kormányzó halála 2017-ben jelent meg.

A kortárs posztmodern próza egyik nagymesterének számító Murakami műveit a világ mintegy 50 nyelvére fordították le, számos művét színpadra állították, filmre vitték. Regényei közül a Norvég erdőből csak Japánban több mint négymillió példányt adtak el. Magyarul is megjelent még többek közt a Kafka a tengerparton, A kurblimadár krónikája vagy az 1Q84 (Ezerkülöncszáznyolcvannégy). A regények mellett több esszét és novelláskötetet is publikált, ezek közül a Köddé vált elefánt és a Férfiak nő nélkül magyarul is megjelent.

Nevét évek óta emlegetik a Nobel-díj várományosai között, de az elismerést eddig még nem kapta meg. Más rangos irodalmi díjakat azonban igen: 2006-ban Franz Kafka-, 2009-ben Jeruzsálem-, 2015-ben Hans Christian Andersen irodalmi díjjal jutalmazták. (MTI)

Megosztás

Egypercesek

Harcok Esztergom körül

Harcok Esztergom körül

Titkos szovjet levéltárak megnyitása után született ez a magyar könyv

Ki számítja ki a szerelmet?

Az író három tanácsot is ad, melyekkel matematikailag is igazolható a true love

A Kölykök

Ha nem vagy drogos és nem vagy leszbi, akkor mit keresel a művészéletben?

Nyílt napot tartanak az Országos Széchényi Könyvtárban

A látogatók megtekinthetik a magyar nemzeti azonosságtudat három ikonikus alkotását

Az ÁVH-ból nem lehet csak úgy leszerelni...

A Szabadság hadművelet: Hamarosan megjelenik Cserhalmi Dániel harmadik ÁVH-regénye