Útnak indulnak a tankönyvek az iskolákba

MEGJELENT: 2022. augusztus 5., péntek | SZERZŐ: Szerk.

Minden nehézség és árnövekedés ellenére továbbra is ingyenesen és pontosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba - mondta ma Rétvári Bence a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatón.


Rétvári Bence, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktárában tartott sajtótájékoztatón bejelentette: hétfővel ismét útnak indulnak a tankönyvek az iskolákba. A KELLO két raktárában összesen 13 millió tankönyv vár arra, hogy kiszállítsák az iskolákba.

Emlékeztetett, hogy a kormány évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a családtámogatások részévé teszi a tankönyvtámogatást, amivel minden közoktatásban részt vevő gyermek számára ingyenessé vált a hozzáférés a tankönyvekhez. Ez gyermekenként több tízezer forint kiadást vesz le a családok válláról - fűzte hozzá az államtitkár.

Tőczik Zsolt, a KELLO ügyvezető igazgatója elmondta, hogy idén is rendben lesz a tankönyvellátás, az oktatási év kezdetére az iskolák által megrendelt tankönyvek megfelelő minőségben, a kívánt mennyiségben rendelkezésre fognak állni. Hozzátette, hogy idén sokkal nehezebb feladat volt a tankönyvek előállítása a koronavírus-világjárvány okozta logisztikai problémák, az energiaválság és az orosz-ukrán háború okozta infláció miatt. Nagyon megdrágultak az alapanyagok, és a papír is kétszer annyiba kerül, mint egy évvel ezelőtt, de sikerült kezelni a problémákat - fűzte hozzá az ügyvezető.

Megosztás