Hemingwayek mindenütt

Idén is megrendezésre került Key Westben a várva-várt 41. Hemingway-hasonmásverseny, amelyen ezúttal 135 hasonmás közül kellett kiválasztani a legjobbat. A Hemingway napok emellett számos csemegét kínál.


A Key West-i Hemingway Napok részeként megszervezett verseny kezdetét hagyományosan Hemingway július 21-i születésnapjára időzítik. Az író az 1930-as években élt és alkotott a floridai szigeten, egyebek mellett az Akiért a harang szól című regényét is ott írta, de ez idő alatt folytatta leggyakrabban kedvenc tevékenységét is: a helyi bárok italkészletének termékenyen nyirbálását. Ez egyébként annyira jól ment neki, hogy El Papa Doble még koktélt is elneveztek a Papa becenévvel illetett íróról.

A hasonmások a Sloppy Joe's Barban, Hemingway kedvelt kricsmijében vonultak fel a korábbi győztesekből álló zsűri előtt, emelkedett hangulatban. 

A Hemingway-szerű válogatott emberségből is igyekeztt felemelkedni képmásukhoz: csütörtökön reggel segítettek visszaengedni a tengerbe egy 83 kilogrammos megmentett teknőst, akit véletlenül szintén Papának hívtak. 


Szerdán este kihirdették a Lorian Hemingway Novellapályázat győztesét is. A Missouri állambeli St. Louisból származó Nick Henke a Lot of Carrefours című írása 775 amerikai és nemzetközi pályaművet utasított maga mögé. A győztest Ernest Hemingway unokája választotta ki.


A Hemingway Napok vasárnap zárulnak. Addig még a spanyol bikafuttatások mintájára rendezett, műbikákkal megtartott bikafuttatás és a Key West Marlin Tournament elnevezésű horgászverseny is várja a közönséget.