Légy te is életed bajnoka!

MEGJELENT: 2022. augusztus 31., szerda | SZERZŐ: RG

A siker tusái címmel a Pallas Athéné Könyvkiadó Kft. gondozásában megjelent Mizsér Attila olimpiai és világbajnok öttusázó második könyve.


A „Légy te is életed bajnoka!” alcímmel ellátott mű szerdai személyes és online bemutatóján megjelent többek között Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke - sporttársához hasonlóan maga is szöuli olimpiai bajnok -, valamint Mizsér egykori edzői közül Pécsi Gábor és Kárai Kázmér, illetve az üzleti élet több képviselője – írta meg az MTI.

A kötet szerzője nem tagadta, hogy ma is sokat köszönhet egykori sportágának, a 2018-ban Sportháromság címmel megjelent első könyvébe is több elemet átemelt az öttusában tapasztaltakból, az új mű pedig régi sztorik alapján készült motivációs modell. 

A könyvben saját pályafutásából vett történetekkel ad életvezetési példákat a legszélesebb olvasói közönségnek - a fiataloktól kezdve az üzletemberekig - úgy, hogy sztorikat elevenít fel élversenyzői pályafutásából, és ezek tanulságait a mindennapi életre vetíti. A két fő sztori az 1985-ös világbajnokság, ahol úgy lett egyéni aranyérmes, hogy a futótáv felénél a sárba ragadt az egyik szögescipője, a másik pedig az 1987-es moulins-i világbajnokság, melyen a magyar csapat az első szám, a lovaglás utáni utolsó helyről előrelépve győzött.

Az okleveles kommunikációs és motivációs trénerként és felsővezetői coachként tevékenykedő Mizsér Attila kiemelte: mindkét történetnek az a tanulsága, hogy nem szabad feladni reménytelennek tűnő helyzetben sem. „Én egy cipőben, a másik lábamon zoknival értem célba, mert ha visszafordulok rengeteg időt veszítek. Moulins-ben pedig a rosszul sikerült lovaglás után tiszta lapot kezdtünk a fiúkkal, nem keseregtünk, és a következő tusákban én egyéni csúcsot úsztam, Martinek Jani élete legjobbját lőtte, az egyébként is jó vívó Fábián Laci pedig „szétszúrta” a mezőnyt” - elevenítette fel a múltat a népszerű Rizsa, aki az egész könyv tanulságát is megfogalmazta. „Az életben meg kell határozni a célt, de nem szabad mindig azért reszketni. Tudd a célt, de ne görcsölj rá!" - tanácsolja a sportlövőként is országos bajnok Mizsér Attila.

A „Légy te is életed bajnoka!” kötet jelenleg a Pallas Athéné Kiadó weboldalán és a Bölcs Vár könyvesboltban kapható.

Megosztás

Egypercesek

Murakami Haruki lett Asztúria hercegnője

Murakami Haruki lett Asztúria hercegnője

A döntőbizottság a japán szerzőt a kortárs irodalmi hosszútávfutójának nevezte, akinek hangja nagyon különböző generációkhoz jutott el

Először kapta bolgár író a Nemzetközi Booker-díjat

Goszpodinov elmondta, hogy a regényt 2016-ban kezdte írni, abban az évben, amikor Donald Trump lett az amerikai elnök, és megrendezték a Brexit-szavazást Nagy-Britanniában

Újabb könyvet cenzúráztak Amerikában

A verset egy szülő panasza nyomán távolították el

Csaknem 100 év után vittek vissza egy kikölcsönzött könyvet

A könyvet visszaszolgáltató olvasó elvileg 1756 dollárral (610 530 forinttal) adósa a könyvtárnak

Salman Rushdie ismét köztünk

A világhírű író jól van, olyannyira, hogy új könyvön is dolgozik