Margófeszt Szentgyörgyváron

MEGJELENT: 2022. július 31., vasárnap | SZERZŐ: RG

Augusztus 11. és 13. között második alkalommal rendezik meg Zala megye egyik legkisebb településén a Margófesztet: Szentgyörgyvár kultúrházában, templomkertjében és nagyszínpadjain irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.


A Margó Irodalmi Fesztivál szervezőinek zalai fesztiválján lép utoljára színpadra a Rájátszás, Beck Zoltán (30Y), Egyedi Péter (Mmamt), Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László (Kistehén), Sárközy Zoltán és Szűcs Krisztián (HS7) zenei formációja - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a Margófeszt az irodalom és zene kapcsolatát keresi a Kollár-Klemencz Kamarazenekar vagy a Szabó Balázs Bandája koncertjein is.

Az egyszerre négy helyszínen zajló fesztiválon fellép többek között az Analog Balaton, a Grecsó-Hrutka Tandem, Barkóczi Noémi, Süveg Márk Saiid, a Törzs, a Papaver, Kocsis Bence dalszerzői estjével, valamint Beck Zoltán és Szűcs Krisztián a Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalaiból összeállított estjével - áll a közleményben.

Mint írják, napközben a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban Kemény Zsófi, Pion István, Závada Péter, Horváth Kristóf vagy Süveg Márk Saiid workshopjain vehetnek részt az érdeklődők, akik a közönség előtt is kipróbálhatják a tanultakat.

A templomkertben délután irodalmi beszélgetéseket tartanak a Pannon Tükör és a Hévíz folyóirat szervezésében, a Bookline pop-up könyvesbolttal várja a látogatókat. Éjszakánként bemutatják A legjobb dolgokon bőgni kell és a Bereményi kalapja című filmeket, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárják a napot.

A fesztivál szervezői több olyan programmal is készülnek - túrák, workshopok -, amelyek a környék alaposabb feltérképezését, kultúrájának megismerését szolgálják. Ilyen lesz az igazmondó stand-up, a Sántakutya, amely személyes történeteken keresztül igyekszik értelmezni a zalaiságot - olvasható a közleményben.

Mint kiemelik, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, valamint a Bookline támogatásával megvalósuló Margófeszt helyszíne Szentgyörgyvár, egy alig 300 fős település a zalai dombok között, amely Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is néhány kilométerre, a Balatontól 15 percre található és Budapestről is könnyen elérhető.

A rendezvény napijeggyel és bérlettel is látogatható, a zalaiaknak kedvezményes áron. A rendezvényre Zalaegerszegről, illetve Hévíz érintésével Keszthelyről fesztiválbusz-járatok indulnak.

A programokról további információk ezen az oldalon érhetők el.

Megosztás