A háború réme

A téma – sajnos – aktuális, napjainkban újfent aggodalmasan várjuk a jövőt, hiszen rettenetes, világunkat epusztítni képes erők feszülnek egymásnak. A közelünkben véres háború zajlik, olyan öldöklés, rombolás, amiről szüleink, nagyszüleink meséltek, ha szóra bírtuk őket.

Bízzunk benne, soha nem következik be! Mégis, az atomháború fenyegetése számtalan írót megihletett. Milyen lenne a világ, ha elpusztulna a jelenlegi civilizáció? Milyen élet várna a túlélőkre? erről (is) szól Ken Follett Soha című regénye.


Kép forrása

Sokszor eljátszunk a gondolattal: milyen lehet egy, a miénktől teljesen különböző társadalomban élni?  Egy apokaliptikus világban, civilizációnk pusztulása után milyen esélyeink lennének az életre. Hogyan tudnánk boldogulni a túlélésért folytatott küzdelemben? Milyen lenne megtapasztalni az elképzelhetetlent?

Ken Follett Soha című könyve napjainkban játszódó, izgalmas thriller. A rendkívül népszerű író olyan témákat feszeget, amelyek manapság nagyon is ismerősek: a szuperhatalmak erőfitogtatása, a vezető hatalmak politikusainak felelőssége, a titkosszolgálatok tevékenysége és az embercsempészet. A sok szálon mozgatott cselekmény és a több helyszínen (Észak-Korea, Kína, Észak-Afrika és az Egyesült Államok) zajló események láncolatából kiderül, hová vezethet egy kis határvillongás két afrikai ország között, mi történik, ha bizonyos országok nem tudják elengedni régi területi sérelmeiket, és milyen lenne a világ, ha Észak-Koreában puccsot kísérelnének meg. A regény izgalmasan mutatja be, milyen emberi tényezőkön vagy apróságokon múlhat a világ sorsa. A háttérben kirajzolódó emberi sorsok, romantikus szálak és drámák egy ponton összeérnek, és olvasás közben izgulhatunk: vajon megtörténik az, aminek soha nem szabadna megtörténnie?

És mi jöhet azután...