Így se öljük meg a férjünket

MEGJELENT: 2022. május 31., kedd | SZERZŐ: Szerk.

Bűnösnek találtak férje megölésében az Egyesült Államokban egy írónőt, aki egyebek közt Hogyan öljük meg a férjünket? címmel jelentetett meg könyvet.

A szentimentális romantikus novelláiról ismert Nancy Crampton Brophy-t nyolc órán át tartó tanácskozás végkifejleteként mondta ki bűnösnek szerdán egy Oregon állambeli esküdtszék férje, Daniel Brophy meggyilkolásában.

Az ügyészség szerint a 71 írónőnek anyagi gondjai voltak, ezért 2018 júniusában egy főzőiskolában két, szívre leadott lövéssel leterítette az ott szakácsként dolgozó férjét, hogy hozzájusson több százezer dolláros életbiztosításához. A 63 éves férfit tanítványai találták meg az egyik osztályterem padlóján.

Az özvegy tagad, állítása szerint csak új könyveihez keresett inspirációt, amikor a térfigyelő kamerák a tetthely környékén lefilmezték, az eltűnt pisztolyt - amely a rendőrség szerint a gyilkos fegyver - csak „kelléknek” vásárolta az íráshoz. Verziója szerint valaki más ölhette meg a férjét egy félresikerült rablásban.

A 2011-ben megjelent, Hogyan öljük meg a férjünket? című könyv szerzője 2018 szeptember óta van letartóztatásban, büntetéséről később dönt a bíróság. Az elhíresült esszé arról szól, hogy egy feleség miként teheti el láb alól a férjét anélkül, hogy meggyűlne a baja az igazságszolgáltatással. A bölcs végkövetkeztetés szerint „a legfontosabb, amit egy gyilkosságról tudni kell, hogy mindenki képes rá, aki nagyon akarja.”

Megosztás