Előre bejelenthette gyilkosságait könyveiben a denveri sorozatgyilkos

Tudományos-fantasztikus regénysorozatában előre bejelentette gyilkosságait, mi több, egyes áldozatait is megnevezte az az amerikai sorozatgyilkos, aki öt embert ölt meg hétfőn Colorado államban, mielőtt a rendőrök megállították volna.

Kép forrása

„Tudomásunk van olyan könyvekről, amelyeket a gyanúsított írt álnéven, és amelyek a nyomozás részét képezik” - erősítette meg az erről szóló sajtóértesüléseket csütörtökön a denveri rendőrség szóvivője.

A 47 éves lövöldöző elsőként egy denveri tetoválószalonban nyitott tüzet, megölve egy tetoválólányt és a tulajdonost, Alicia Cardenast – írja a hírt közlő MTI. Ezt követően halálos megsebesítette Michael Swinyardot, majd egy denveri elővárosban, Lakewoodban megölt egy férfit egy másik tetoválószalonban, végül egy recepcióst egy szállodában. Az ámokfutót egy rendőrnő lőtte le, aki maga is megsérült a tűzpárbajban. A rendőrség már másnap azt közölte, hogy a gyanúsított vélhetően kiválasztotta áldozatait, akiknek egy részével személyes vagy szakmai kapcsolatban állt.

A lövöldöző, akit Lyndon McLeoad néven azonosított a rendőrség, Sanction (Megtorlás) címmel publikált egy sci-fi trilógiát Roman McClay álnéven 2018 és 2020 között. Közösségimédia-oldalairól származó fotók tanúsága szerint a barna hajú férfi hosszú szakállt és tetoválásokat viselt. Egy, a szerző internetes oldalán található komment szerint a trilógia egy politikus-milliárdosról szól, aki géntechnológiával akarja átírni olyan bűnözők DNS-ét, mint a sorozatgyilkosok vagy az erőszakos hajlamú emberek. 

Az amerikai média szerint az első kötetben egy Lyndon MacLeoad nevű férfi megöl egy Michael Swinyard nevű szereplőt egy denveri ingatlanban. A hatóságok megerősítették, hogy az áldozatok egyike ezt a nevet viselte, és a könyvben említett címen ölték meg.

Egy másik kötetben a szerző egy Alicia Cardenas nevű nő megöléséről ír; az ő neve is megegyezik a lövöldöző egyik áldozatáéval. Ráadásul a gyanúsított neve szerepel olyan okiratokon, amelyek egy üzlethelyiség áldozat általi megvásárlásával összefüggők lehetnek.

A Roman McClay nevű szerző internetes oldalán egy ismertető azt állítja, hogy a regények cselekménye „valós személyeket és eseményeket vegyít képzelt dolgokkal, hogy elmossa a határt a létező és a lehetséges között.” 

A recepcióst nem tudták a sorozatgyilkoshoz kötni, viszont a tettesnek - mint közölték - valamiképp köze volt a szállodához. Lyndon McLeod ellen már több rendőrségi vizsgálat is folyt 2020-ban és 2021-ben, de egyetlen esetben sem történt vádemelés.