Kertész Másként

Kertész Imre Nobel-díjas író művei, gondolatai ihlette kortárs képzőművészeti alkotásokat mutat be a Kertész Másként című csoportos kiállítás, amely ma, azaz október 6-án, szerdán nyílik a MANK Galériában Szentendrén.


Kép forrása

A kiállításon a Kertész Imre Intézet és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit MANK által indított pályázat legsikeresebb alkotói mutatkozhatnak be. A pályázat a Nobel-díjas magyar író sokszínű életművének és szellemi örökségének újraértelmezésére és továbbörökítésére hívta fel a kortárs képzőművészeket, iparművészeket, grafikusokat és fotóművészeket azzal a céllal, hogy az író kiemelkedő irodalmi öröksége a kortárs vizuális alkotóművészet nyelvén szólaljon meg. 

A beérkezett pályamunkák mind Kertész Imre életművére reflektálnak, az író műveihez kapcsolódnak vagy egy választott Kertész-idézetből inspirálódtak, illetve az adott idézetet dolgozták fel kortárs értelmezésben.

A szakmai zsűri döntése szerint első helyezést Csurgai Ferenc szobrászművész Tisztelet K.-nak című alkotása, második helyezést Formanek Zsuzsa A 4. fejezet című műve, harmadik helyezést pedig Nagy Karolina Szabadság című alkotása nyerte el.

A díjnyertes műveken túl a pályázatra beérkezettpályamunkákból látható válogatás, így B. Horváth Brigitta, Darab Zsuzsa, Fekete Szilvia, Feledy Gyula Zoltán, Felházi Ágnes Judit, Felsmann Tamás, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Gyémánt László, Jáger István, Kocsis Eszter, Kohut Ilona Edit, Kozma Zsófi, Lőrincz Emőke, Madácsy István, Nagámi, Nyári Balázs, Pécz Tekla, Révész Ákos, Rósa Márta, Sóváradi Valéria, Szalay Bence és Závorszky-Simon Márton alkotásai lesznek megtekinthetk.

A Kertész Másként című kiállítás október 30-ig látogatható.