Színinövendékekkel állítják színpadra A Pál utcai fiúkat

MEGJELENT: 2021. augusztus 4., szerda | SZERZŐ: RG

Kaposvári színinövendékek és zalai néptáncosok közreműködésével mutatja be pénteken a zalaegerszegi Kvártélyház A Pál utcai fiúk zenés változatát.

Kép forrása
 
A Kvártélyház Szabadtéri Színház idei bemutatójának, a Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által Molnár Ferenc klasszikusa alapján alkotott zenés játéknak a rendezője Tompagábor Kornél.
A rendező az MTI-nek elmondta: a nagy sikerű darab zalaegerszegi változatának sajátossága, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemhez tartozó kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet hallgatói, valamint a Zalai Táncegyüttes néptáncosai közül többen is a grund őrzői vagy a vörösingesek jelmezébe bújnak.
A kaposvári színészképzésben résztvevő másod- és harmadéves hallgatókat az előadás színpadra állításában tanáruk és mentoruk, Uray Péter segítette, a fiatalok közül került ki Nemecsek, Boka és Geréb megformálója is Szentgyörgyi Dániel, Balaskó Bence és Csabai Csongor személyében. Nemecsek egyszerre két alakban is megjelenik a darabban, a még csak általános iskolás Száraz Zalán a főhős lelkét, gondolatait testesíti meg.
A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjai ezúttal sem hiányoznak a színpadról, a Kvártélyházban örökös tagnak számító Hertelendy Attila mellett Ticz András is színpadra áll, Janó, a grund őre, illetve Áts Feri szerepében.
A zalai megyeszékhelyen látható zenés játék díszleteit Mészáros Tibor, a jelmezeket Szőke Julianna tervezte - mindketten a zalaegerszegi kőszínház társulatának tagjai -, a koreográfus Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője.
Az eredeti elképzelések szerint nyolc estén át játszották volna a darabot a zalai szabadtéri színpadon. Miután már két héttel korábban minden jegy elkelt, ezért egy újabb előadásnapot is beillesztettek a naptárba - mondta még el Tompagábor Kornél.
Megosztás

Egypercesek

Az állat – In memoriam Jean-Paul Belmondo

Az állat – In memoriam Jean-Paul Belmondo

A 2020 Filmodüsszeia podcast-kritikája a nemrégiben elhunyt színészlegenda emlékére

Megnyílt a World Press Photo kiállítás

74 470 sajtófotóból választották ki a legjobb 151-et, melyek a kiállítás keretében a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatók

Mellszobrot állítottak Herczeg Ferencnek

„A 20. század legnagyobb száműzött írója tér most vissza közénk, hetvenéves szellemi száműzetéséből”

Az apróbetűs magyar történelem

A nagypolitikai vonalon túl is van tehát élet, ezt bizonyítja ez a háromszáz kisebb magyar epizódot, legendát, mende-mondát tartalmazó könyv

Könyvkiadók Napja Szegeden

Író-olvasó találkozó, könyvbemutató, fotókiállítás és még futballmeccs is szerepel a palettán