Bayer Zsolt és Földi László mutatta be Ulfkotte új könyvét

„Nyugat-Európa jó dolgában nem tudja, mit csinál”, míg a kontinens középső és keleti részén legalább az önfenntartás ösztöne nem veszett el – mondta Bayer Zsolt Udo Ulfkotte és Stefan Schubert Határtalan bűnözés című oknyomozó kötetének bemutatóján.

Kép forrása

A publicista elmondta, hogy Németországban például hatszázezer olyan migráns van, akit annak ellenére nem toloncoltak ki, hogy nem kapott tartózkodási engedélyt. Úgy vélte, mindent elmond a mai helyzetről, hogy a Határtalan bűnözés című könyvet először nem engedték kinyomtatni Németországban.
Ulfkottéról szólva kijelentette, „a mi politikai közösségünk” falta korábbi köteteit is, és ráismert a valóságra, amelyikben él, míg a másik oldal, mivel állításait cáfolni nem tudta, megpróbálta a szerzőt diszkreditálni, bemocskolni, „aztán, ha már semmi se megy, betiltani”.
„Európa ma már mi vagyunk, Európa ide menekült, ide húzódott vissza”, miközben például „Párizsban Európa lelkéből ma már semmi nincs” – fogalmazott Bayer, majd hozzátette, látja a jeleit annak, hogy a nyugat-európai társadalmak is lázadni kezdenek az ellen, hogy „birkaként menjenek a vágóhídra”.
Földi László, a polgári hírszerzés volt műveleti igazgatója azt mondta, az elmúlt években eléggé keményen fogalmazott, amikor inváziónak, háborúnak, polgárháborúnak nevezte az Európában uralkodó állapotokat, majd ezt a kötetet olvasva döbbent rá arra, mennyivel keményebb az általa is leírtnál a valóság.