A felcukkolt fiatal nyomozónő esete

Akik úgy gondolják, hogy a televíziós szappanoperák nem vihetők át könyv alakba, azok nagyot tévednek. Sőt, jelentsük bátran, a sokat és persze nem feltétlenül ok nélkül szapult tévés műfaj a „könyvesítés” által még javulhat is. Erre jó példa Szabó Tünde író új kötete, a Balla Adrienn 2 – Dopping, mely természetesen a korábbi rész folytatása.

Akik pedig még a bevezetőben említettnél is jobban szeretnének elmerülni Szabó Tünde alkotta világban, azoknak bónuszként elárulom, hogy a Balla Adrienn egy komoly regényfüzér és műfaját tekintve ifjúsági krimi, amire egyre nagyobb a kereslet.
A Balla Adrienn 2 – Dopping című történet ott kezdődik, ahol a Balla Adrienn – Az alibi befejeződött. A főhős éppen hogy csak kikeveredik a nyári táborozás okozta szerelmi és bűnüldözési káoszból, máris belecsöppen egy újabb szerelmi vulkánkitörésbe és természetesen a krimi vonal sem marad el. Adrienn korábbi szerelmi ügyét felejtendő beleveti magát egy új nyomozásba. Az ügy szálai egy teniszklubból indulnak ki, ahol első ránézésre csupán azt kell kiderítenie, hogy ki szállítja a doppingszereket az ambiciózus sportolópalántáknak.  A nyomozás közben aztán – ahogy ezt az első rész olvasói megszokhatták – Adriennre ismét lecsap egy ficsúr és az ifjú önjelölt nyomozólánynak nemcsak arra kell figyelnie, hogy kellő bizonyítékot szerezzen az egyre botrányosabb dopping-ügy elkövetőivel kapcsolatban, hanem újdonsült udvarlója ostromait is állnia kell. A helyzetet bonyolítja, hogy Adriennt a korábbi részből megismert exe is üldözi féltékenységével. A hősnő acélos karakterére jellemző, hogy e „hármas csapás” hatására nem törik össze, inkább még jobban beerősít. Igyekeznie kell, mert a dolgok nem várhatnak, a doppingolási ügy egyre több rejtélyes és nem várt fejleményt hoz, Adrienn új udvarlója is egyre türelmetlenebb, a fékevesztett, őrjöngésig féltékeny exről már nem is beszélve.
Szabó Tünde író Balla Adrienn sorozatával kétségtelenül valami olyasmire lelt rá, ami mostanság nagyon is fekszik az olvasni hajlandó fiatalok, tinédzserek körében: kedves, bohókás szerelmi történet és vérfagyasztó, izgalmas bűnügyi regény keveréke, persze nyakon öntve egy jó adag trendi szófordulattal, élethelyzettel, a mai magyar valóságra utaló hétköznapi aktualitással.