Szórakoztató tanácsok az életről

A legveszélyesebb úgy élni, hogy az ember semmit sem kockáztat – fejtegeti mindezt a világhírű pszichológus legnépszerűbb könyvében. Jorge Bucay egyik legújabb kötetében húsz egyszerű tanácsot ad – szórakoztatóan, hogyan is éljünk!

Húsz rövid fejezetben húsz tanácsot fogalmaz meg a Jorge Bucay egyik legnépszerűbb könyve. A világhírű argentin pszichológus kötetének segítségével harmonikusabb, gazdagabb és talán boldogabb is lehet az életünk. Elsőre igazán egyszerűnek tűnhetnek a tanácsok, ám némi alaposabb belegondolással, teljességgel hasznosak is.
Ismerjük meg önmagunkat, használjuk ki jobban időnket, tanuljunk meg másokat is meghallgatni, rakjunk rendet magunk körül, ne féljünk a kockázattól. Az egyszerű tanácsokhoz azonban a szerző egy-egy rendkívül szórakoztató történetet is társít, olykor meghökkentő csavarral, humorral vagy egy kis öniróniával.  
A bevezetőben Bucay elmeséli, hogy amikor az amerikaiak és az oroszok még versengtek egymással az űrkutatásban, akkor az egyik legnagyobb problémaként merült fel, hogy mivel is írjanak az űrben. Lévén, hogy súlytalanság állapotában nem működik a golyóstoll. Az amerikaiak titokban, számtalan tudós segítségét kérve, rengeteg pénzt beleölve kifejlesztették a világűrben is működő golyóstollat. Az oroszok viszont egy kicsit töprengve, gyorsan eldöntötték, hogy tökéletesen megfelel az űrben a ceruza is. Bucay szerint a tanmese tanulsága csak látszólag az, hogy mindig van egyszerű megoldás, de hogy valójában mit sugallnak, és mire tanítanak a történetek, azt ki-ki maga döntse el.