James Bond két keréken

MEGJELENT: 2014. október 6., hétfő | SZERZŐ: László T. András

A korábban Sherlock Holmest is újjáélesztő Anthony Horowitz brit bestsellerszerző írja a következő James Bond-regényt a Fleming-hagyaték megbízásából – számolt be róla a BBC News.

Horowitz könyve az ötvenes években játszódik majd. Az 59 esztendős szerző a megbízással kapcsolatban kijelentette, hogy Ian Fleming, a James Bond-regények eredeti szerzője „nagy hatással volt életére". Hozzáfűzte: „Ez az a könyv, amit meg kell írnom."
Az új történet egy ismeretlen Fleming-szövegre épül, egy hatvan évvel ezelőtti Bond-tévésorozat egy epizódjának vázlatára, amely a 007-es brit titkos ügynököt a motorversenyek világába vezeti.
Horowitz regényének kiindulási pontja a Murder on Wheels (Gyilkosság két keréken) című epizódvázlat lesz. A brit ügynök egy német motorversenyen keresztezi orosz riválisa útját, aki egy híres versenyző elleni merényletre készül. Az új Bond-könyv megjelenését 2015. szeptember 8-ra tűzték ki.
„Hogyan is utasíthattam volna vissza, amikor a hagyaték azzal keresett meg, hogy írjak egy új James Bond-regényt? Óriási próbatétel, de erős inspirációt nyújt hozzá az eredeti, korábban még meg nem jelent Fleming-anyag" – fogalmazott az író.
Fleming leszármazottja, Jessie Grimond elmondta, hogy az ötvenes években az író számos tévéepizód-vázlatot írt egy tervezett Bond-sorozathoz. A széria azonban sohasem készült el, így aztán a legtöbb vázlatból novella született, ezek zömét három gyűjteményes kötetben adták ki, de még akadnak olyanok, amelyeket nem publikáltak – idézte fel.

A kémkölyök Alex Riderről szóló regényei miatt nagy népszerűségnek örvendő Horowitz 2011-ben egy Sherlock Holmes-regényt is írt A selyemház titka címmel. A Fleming-hagyaték megbízásából korábban Sebastian Faulks, Jeffery Deaver és William Boyd is írt Bond-regényt.

 

 

 

Megosztás

Egypercesek

Csúcson a hazai könyvkiadás

Csúcson a hazai könyvkiadás

A KSH adatai szerint még soha nem jelent meg annyi könyv, mint tavaly

Törőcsik Marira és Jankovics Marcellre emlékeznek

A Magyar Mozgókép Fesztiválon a vetítések mellett életműdíjakat is átadnak

Átadták az idei Mészöly Miklós-díjat

„Magisztrális monográfia a mészölyi-életműről”

Irodalom Éjszakája három estén át

Az esemény jövő hét szerdán veszi kezdetét

655 könyv egy kötetben

A Magyar Művészeti Akadémia jóvoltából megjelent a Magyar irodalmi művek 1956-2016 című kötet