Megfilmesítik az év Pulizter-díjas könyvét

Film készülhet az idén Pulizter-díjat kapott Donna Tartt, tavaly az év könyvének választott The Goldfinch, vagyis Aranypinty című könyvéből. A kötet Rembrandt-tanítványának, Carel Fabritius The Goldfinch című festményének ellopásáról, az alkotás és tolvaj két évtizedes kapcsolatáról szól.

A kötet óriási népszerűségnek örvend a tengerentúlon, a kritikusok és az olvasók körében is, a regény így nem véletlenül lett 2013-ban az év könyve az Amazon könyváruházban. Sőt emellett 39 hétig szerepelt a The New York Times bestseller-listáján is, betetőzve a díjakat pedig áprilisban Pulizter-díjjal is elismerték érte az írónőt.
A regény megfilmesítési jogait a Warner Bros. filmstúdió vásárolta meg, minderről a BBC adott hírt a minap.

Donna Tarttnak sajnos magyarul egyelőre még nem olvasható az Aranypinty című könyve, korábbi, 1996-ban megjelent regénye, A titkos történet viszont igen. A titkos történet egy vermonti egyetemen játszódik, ahol egy kis közösség tagjai elkövetnek egy gyilkosságot, amit később egy másik gyilkossággal próbálnak leplezni. A regény nem egy szokványos krimi, sokkal inkább egy pszichológiai thriller, ami tele van feszültséggel és nem kevés elgondolkodtató résszel.