Frontvonalon a Renegátok

MEGJELENT: 2020. február 6., csütörtök | SZERZŐ: Vape

Már a negyedik része is megérkezett Marko Kloos katonai sci-fi sorozatának, amit először senki nem akart kiadni. A Renegátok Frontvonalon hozza az újabb sikert.

Kép forrása

Nem várt siker
Senki nem akarta kiadni, mindenki meg is bánta, mert végül óriási sikert ért el Marko Kloos katonai sci-fije. Az eredetileg német származású, de már hosszú évek óta az Egyesült Államokban élő szerző ugyanis gondolt egyet és saját maga jelentette meg első könyvét, Frontvonalak címmel. Mindezt még 2016-ban írtuk a sci-fi ajánlójában, azóta pedig sorra érkeztek a folytatások.
A történet szerint 2108-ban járunk, amikor is a Föld már nem éppen egy vidám hely. Az emberek többsége mamutvárosok gettóiban nyomorog, se munka, se normális élet. Az űrt ugyan már felfedezte az emberiség, és távoli bolygókat népesít be, de a felfedezett planétákra csak a nagyon gazdagok és nagyon szerencsések – lottónyertesek – juthatnak el. Akad azonban mellettük kivétel: katonákra is szükség van ezeken a bolygókon. Ebből az alapsztoriból indult ki a Frontvonalak, mely egyből lenyűgözte a műfaj rajongóit.

Kép forrása

Folytatás és folytatás
Nem is csoda, hogy az első kötet óriási sikere után érkezett a folytatás Felderítők címmel, természetesen egy újabb űrkalandban, aminek tétje nem volt más, mint a túlélés. A harmadik epizód sem várattatott sokat magára, és a Tengerészek talán még az első kettő sikerét is túlszárnyalta. 
Itt azonban még mindig nem állunk meg, mert már a magyar könyvesboltok polcain is megtalálható a negyedik rész, a Renegátok.
A történet folytatásában a Föld elleni csatában az emberiség győzedelmeskedett a nyurgák maghajójának elpusztításával. A Mars viszont továbbra is az idegen lények megszállása alatt áll, az ott rekedteknek ráadásul oxigén- és élelemkészlete már igen kritikus szinten van. A hadsereg kétségbeesetten építi az újabb csatahajókat és bolygóközi védelmi rendszereket a megsemmisültek helyére, de a rendelkezésre álló nyersanyagok végesek. 
A Nemzetközösség és a sinoruszok eközben két lehetőség közül választhatnak: vagy megindulnak a Mars felé azzal, amijük van, vagy a renegátok nyomába erednek, akik a földi invázió előtt nem sokkal elmenekültek, és magukkal vittek jó pár felbecsülhetetlen értékű hadihajót. Ezeknek visszaszerzésével talán az emberiség a saját javára fordíthatná a készülő marsi ütközet kimenetelét. 

Kép forrása

Hol vannak a renegátok?
Közben főhősünk, Andrew Grayson napjai kiképzéssel telnek. Fiatal önkéntesekből próbál harcra kész katonákat faragni. A véres csaták azonban nyomot hagytak benne, emlékeit pedig alkohol és gyógyszerek segítségével igyekszik elfelejteni.
Végül egy kisebb csapat küldetésre indul, köztük Graysonnal és feleségével, a deszantgép-pilóta Halley-vel. A felderítés célja egy idegen naprendszer távoli holdjának feltérképezése, és egész pontosan a renegátok megtalálása. Az út persze számtalan váratlan fordulatot és veszélyt is tartogat, és mint kiderül, jelentős hatása lesz az emberiség jövőjére…
Megosztás