Folytatódik a legismertebb King-történet ragyogása

Jön A ragyogás folytatása, ráadásul már a héten érkezik Stephen King egyik legismertebb klasszikusát követő újabb történet hozzánk. A könyv Álom doktor címmel jelenik meg július 11-én.

A ragyogás hallatán elsőként sokaknak biztosan Jack Nicholson alakítása és őrületes nézései ugranak be, ám szinte egyből rávágjuk, hogy mindez Stephen Kingnek is köszönhető, hiszen ez az egyik legismertebb könyve a sok közül. Ráadásul ez volt az első King-regény, ami megjelent Magyarországon, még 1986-ban. Stanley Kubricknak és Jack Nicholsonnak köszönhetően persze hamar horror-alapmű lett filmen is.
A történet szerint – amit talán nem is kell bemutatni – Jack Torrace családjával egy téli holtszezonra a Colorado-hegység egyik magaslatán, a hó által a világtól elzárt szállodába költözik gondnoknak. Az alkoholizmusából kigyógyult Jack ugyanis szeretné megírni a hotel történetét. Mindeközben Jack kisfia, Danny, aki látnoki képességgel – az úgynevezett ragyogással – van megáldva vagy inkább megverve valóságként, a jelenben éli meg a szállodában történt egykori borzalmakat. Így találkozik egy fürdőkádba fulladt nővel, egy kivégzett férfival és számos holt lélekkel. Mindezt betetőzve még apja, Jack elméje is megborul...
Ismerve a regény-film végét, tudjuk, hogy végül Danny megmenekül a borzalmaktól. Ám nem végleg! Az Álom doktor című Stephen King történet főszereplője ugyanis nem más, mint Danny Torrance, aki felnőttként az alkoholizmus után egy New Hampshire-i hospice-házban lesz ápoló. A betegek csak Álom doktornak hívják, gyerekkorában felfedezett különleges képességével pedig felnőttkorában is lidérces történetekbe botlik. A könyvben ráadásul még egy Dannyénél is erősebb ragyogással rendelkező kislány is a középpontba kerül.
Stephen King újabb regénye nálunk július 11-én, jelenik meg, egy nappal korábban azonban az Európa Könyvkiadó exkluzív, premier előtti Stephen King estet rendez a fővárosi Károly Róbert körúti Alexandra Könyvesházban 21 órától, amikortól már meg is vásárolható a könyv.