Clintonné krimit ír

MEGJELENT: 2021. március 3., szerda


Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter egy politikai thrilleren dolgozik együtt barátjával, Louise Penny kanadai írónővel.Kép forrása

Clinton valóra vált álomnak nevezte közleményében, hogy regényén barátjával dolgozhat együtt, mely a tervek szerint októberben jelenik meg. A State of Terror című regény főszereplője egy frissen kinevezett női külügyminiszter, aki egykori riválisa szolgálatában kezdi meg munkáját.
Nem sokkal később terrortámadások „bolygatják meg a globális rendet és a külügyminisztert megbízzák egy csapat összeállításával, amelynek feladata a halálos összeesküvés kibogozása lesz.”
A könyv az Egyesült Államokban a Simon & Schuster és a St. Martin's Press, míg Nagy-Britanniában és a világ többi részén a Pan Macmillan gondozásában jelenik meg.
Hillary Clinton férje, Bill Clinton korábbi amerikai elnök már két thrillert is írt James Patterson amerikai bestselleríróval közösen: A 2018-ban megjelent Az elnök eltűnt című regény több millió példányban kelt el világszerte. A The President's Daughter című könyv, amelynek középpontjában egy volt amerikai elnök áll, akinek elrabolják a lányát, idén nyáron jelenik meg.
Manapság mindenki mást csinál. Azt nem mondanám, hogy ahelyett, mint amihez ért, inkább másra vágyik. A politikusok írnak, az írók politikusok szeretnének lenni, de az egykori politikus írók is úgy néz ki, politikusokról írnak. Clintonék is másféle babérokra vágynak. 


Megosztás

Egypercesek

Dante online

Dante online

Az Isteni színjáték egyik legkorábbi, gyűjteményükben őrzött középkori kéziratát tették elérhetővé

Ragályos sorok

Pályázatot indított az EMMI kortárs költőknek, a műveket április 30-ig várják

Propagandamozi Kínában

Kínai Kommunista Párt megalakulásának századik évfordulója alkalmából hetente legalább kétszer műsorra kell tűzni a párt történetével és ideológiájával foglalkozó propagandafilmeket

Művészeti rendezvények bő két hónapon keresztül

Animációs estek, könyvbemutatók, konferenciák, valamint beszélgetések várják a nagyközönséget a Magyar Művészeti Akadémia programsorozatán

Háromnapos online fesztivált rendez a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum

Péntek és vasárnap között tekinthetjük meg az új kiadványokat