Amikor a Fehér Házat meglátogatták az ufók

MEGJELENT: 2020. március 23., hétfő | SZERZŐ: Vape

Az X-aktákat megszégyenítő módon igyekezett leleplezni az Egyesült Államok idegeneket megfigyelő projektjét Brad Steiger. Azt állította, hogy nem vagyunk egyedül, mindezt pedig Blue Book Projekt című, immár magyarul is elérhető könyvében szigorúan titkos ufóaktákkal és képekkel próbálta meg bizonyítani.

Kép forrása

Már egy ideje a hazai könyvesboltok polcain is fellelhető a 2018-ban, nyolcvankét éves korában elhunyt amerikai szerző, Brad Steiger nemzetközi bestsellere, a Blue Book Projekt, amely különféle dokumentumokkal és képekkel igyekszik feltárni az Egyesült Államok kormányának ufókkal kapcsolatos legtitkosabb információit.

az 1950-es és 1960-as években Kék könyv projekt néven az Amerikai Egyesült Államok Légiereje több mint tizenháromezer azonosítatlan repülőobjektummal kapcsolatos esetet és beszámolót elemzett. Eközben nyilvánosan tagadta az ufók létezését, és titkos programban vizsgálták ezeket az ügyeket. A légierőnek három célja is volt mindezzel: magának az észleléseknek a bizonyítása, illetve okainak meghatározása, valamint annak vizsgálata, hogy ezek az események milyen biztonsági fenyegetést jelentenek az Egyesült Államokra nézve. Mindezeken pedig túl – természetesen, ahogy azt a jó sci-fikben is megszokhattuk – arra is kíváncsi volt a légierő, hogy hogyan is tudná megszerezni az ufók által használt idegen technológiát.

A könyv alapjául az információs szabadságról szóló törvénynek köszönhetően nyert titkos fájlok szolgálnak, amik állítólag tartalmazzák az amerikai légierő hét legfontosabb ufóbeszámolóját. Köztük például azt, amikor az idegenek meglátogatták a Fehér Házat, vagy az ufójelenségeiről híressé vált Lubbock rejtélyét, avagy a híres csillagász, J. Alan Hynek megdöbbentő átalakulását, aki megrögzött szkeptikusból ufó-hívővé vált.
A könyv egyértelmű és hátborzongató bizonyítékokat ígér, és azzal próbálja meggyőzni az olvasókat, hogy nem vagyunk egyedül. Mindezt pedig kormányzati dokumentumokra, tudósok, katonák, pilóták és az ország különböző területein élő helyiek vallomásaira hivatkozva igyekszik megtenni Brad Steiger. Vajon az igazság a könyv lapjain van, vagy odaát? 
A könyv alapján tavaly misztikus-dráma-thriller-sci-fi filmsorozat is készült, melynek már második évada látható a tengerentúlon.
Megosztás