Vidámság, humor, világvége

Az emberiség legnagyobb félelméről, a válságról, a világvégéről szól Müller Péter új könyve, kinek lelke mélyén egy bohóc lakozik.

Kép forrása

„Minél súlyosabb gond van, minél súlyosabb válság van, annál fontosabb a derű, az öröm, a nevetés és a humor. Mert az tudja a gondokat megoldani, a lelket felemelni" - mondta a Világvége!!! - Játék és vallomás címmel megjelent kötetről a szerző.
Müller elmondta, hogy a könyvet a „lelke mélyén élő bohóc” írta. Írás közben sokat nevetett, jókedvében írta a könyvet. „Nem másokon kell röhögni, hanem saját magunkon" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a könyvet tulajdonképpen magáról írta, profetikus, jót akaró énjéről, aki meg akarja váltani a világot. „Derültem rajta, kifiguráztam magamat, bohócot csináltam saját magamból" - mondta a Noé bárkájának történetét feldolgozó kötetről.
A szerző úgy vélekedett, hogy egy játékos könyvről van szó, szeretné megszólítani az emberekben a játékot, a vidámságot és a humort.
A Kossuth- és József Attila-díjas író, dramaturg, forgatókönyvíró, a hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakja december elsején töltötte be nyolcvanharmadik életévét. Könyvei minden kétséget kizáróan az utóbbi évek legsikeresebb ezoterikus kötetei közé tartoznak, több százezer példányban keltek el, emellett drámaíróként is meghatározó szerző.
Kevesen mondhatják el magukról, hogy hatvan éve szerelmesek, nem beszélve arról, hogy ugyanabba a személybe. Bizony, az író fiatal kora óta imádja feleségét, és ez fordítva is igaz. A határtalan szenvedélye és a nagy szíve okozta a tragédiát, mely majdnem az életébe került: az 56-os forradalom kellős közepén szerelméhez indult, egy vekni kenyérrel, miközben egy orosz tankról rálőttek. Hat golyót kapott. Arccal zuhant a betonra, szinte már halott volt.