Először magyarul

Az utolsó szeánsz címmel különleges gyűjteményes kötet jelenik meg Agatha Christietől. A kiadvány különlegesége, hogy szerepel benne egy igazi csemege, egy magyarul most először olvasható novella. 

Kép forrása

Agatha Christie, a krimi királynője, az emberi lélek nagy nagy ismerője volt – a lélekhez pedig hozzátartozik a természetfölötti (vagy annak látszó) jelenségek iránti, félelemmel vegyes vonzalom. Ebben a kötetben megtalálható minden misztikus témájú novellája – mindazok örömére, akik az irodalom segítségével szeretik borzongva átélni a természetfölötti titkok közelségét.
A kék muskátli lapjain a jósnő figyelmeztet: a kék muskátli halált jelent – de a tapétán csak rózsaszín és piros muskátlik vannak... A negyedik egy többszörösen meghasadt személyiség története – vagy csupán két lányé, akik egy testen osztoznak? Ki írta az asztal porába az S. O. S. jelet? És miért nem hasonlít egy cseppet sem a Dinsmead család két lánya? Mihez kezd Hercule Poirot, ha a fáraósír átkával kell megküzdenie? Meg tudja-e fejteni Asztarté szentélyének rejtélyét Miss Marple? Milyen titkokat rejt a Fülemüle-villa? 
Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel birkózik húsz remek történet, köztük egy olyan, amely most jelenik meg először magyarul: A kéneus felesége.