Először magyarul

MEGJELENT: 2019. november 7., csütörtök | SZERZŐ: Pál

Az utolsó szeánsz címmel különleges gyűjteményes kötet jelenik meg Agatha Christietől. A kiadvány különlegesége, hogy szerepel benne egy igazi csemege, egy magyarul most először olvasható novella. 

Kép forrása

Agatha Christie, a krimi királynője, az emberi lélek nagy nagy ismerője volt – a lélekhez pedig hozzátartozik a természetfölötti (vagy annak látszó) jelenségek iránti, félelemmel vegyes vonzalom. Ebben a kötetben megtalálható minden misztikus témájú novellája – mindazok örömére, akik az irodalom segítségével szeretik borzongva átélni a természetfölötti titkok közelségét.
A kék muskátli lapjain a jósnő figyelmeztet: a kék muskátli halált jelent – de a tapétán csak rózsaszín és piros muskátlik vannak... A negyedik egy többszörösen meghasadt személyiség története – vagy csupán két lányé, akik egy testen osztoznak? Ki írta az asztal porába az S. O. S. jelet? És miért nem hasonlít egy cseppet sem a Dinsmead család két lánya? Mihez kezd Hercule Poirot, ha a fáraósír átkával kell megküzdenie? Meg tudja-e fejteni Asztarté szentélyének rejtélyét Miss Marple? Milyen titkokat rejt a Fülemüle-villa? 
Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel birkózik húsz remek történet, köztük egy olyan, amely most jelenik meg először magyarul: A kéneus felesége.Megosztás

Egypercesek

Kimaradt az Akik maradtak

Kimaradt az Akik maradtak

„A film bekerülése a legjobb tíz közé nyomatékosítja a hazai televíziós filmgyártás jelentőségét”

Friss FISZ-vezetők

Legfőbb célkitűzéseik a nyitottság és a sokszínűség

Egy olasz zseni élete és halála

Ilyen mélységben és alapossággal még senki sem mesélte el Pasolini történetét

Börtön plágiumért

Mint kiderült, Kobal műve Aldo Nicolaj egyik komédiájának szó szerinti fordítása

Rézkirályság: mágikus második rész

A kritikusok szerint legalább olyan jó, ha nem jobb, mint az első rész