Potter szemüvege

MEGJELENT: 2019. szeptember 6., péntek | SZERZŐ: Márton Mihály

A minap beszámoltunk arról, hogy egy amerikai pap ördögűzőkkel egyeztetve eltanácsolta a Harry Potter köteteket a helyi iskolából. Korábban egy lengyel plébános vetette máglyára a mágikus könyveket. Ugyanakkor sokan ereklyeként gyűjtik a sorozattal kapcsolatos szuveníreket. Most ismét egy ilyen lehetőségre bukkantunk. 

Kép forrása

A hírek szerint eladóvá vált Harry Potter eredeti szemüvege. Illetve természetesen nem az eredeti, hiszen olyan a varázslótanonccal együtt a mesék birodalmában található. Van azonban egy olyan okuláré, amint a Pottert megszemélyesítő színész, Daniel Radcliffe viselt a forgatások alatt. Nos ez a szemüveg kerül most kalapács alá. 
A személyre szabott, ezüst drótvázas szemüveget fekete kerettel a 2001-es Harry Potter filmek forgatása során használták, s most harmincezer dollárt, azaz majdnem tízmillió forintot érnek érte. 
A hülyének is megéri. 
Csak aztán nehogy az ördög hatalmába adja az új tulajdonost a mágikus szemüveg…
Megosztás

Egypercesek

Látogatható örökség

Látogatható örökség

Azok a műemléképületek, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt, ingyen és szakszerű vezetéssel fogadják a látogatókat

Borirodalom a Várkertben

A magyar bor hungarikum, a magyar kulturális hagyomány fontos része

Indul a Lázár Ervin Program

„Egyetlen esemény is képes megváltoztatni egy életet, beindítani egy tehetséget”

Célkeresztben a visegrádiak és a törökök

A Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Lumen Kávézóban és az A38 hajón várják az érdeklődőket

Amerikai elismerés Krasznahorkainak

Az évente több kategóriában odaítélt National Book Awardot az Egyesült Államok egyik legjelentősebb irodalmi díjának tartják