Táblagépen a tananyag

MEGJELENT: 2017. június 30., péntek | SZERZŐ: Gergely András

A kormány kiemelt területként tekint a természettudományos oktatás feltételeinek javítására - mondta az MTI-nek a Science on Stage (Tudomány a színpadon) oktatási fesztivál csütörtöki debreceni megnyitóját követően az oktatásért felelős államtitkár.

Palkovics László hangsúlyozta: 2018 őszétől a tervek szerint harmincezer ötödik osztályos tanuló már táblagépen kapja meg a tananyagot. A következő években pedig a vidéki iskolákat negyven-ötmilliárd forint európai uniós forrásból számítástechnikai eszközökkel, a gépeken futó alkalmazá-sokkal szerelik fel, míg a központi régió intézményeiben tízmilliárd forint hazai forrást fordítanak a digitális eszközök fejlesztésére.
Hozzátette: az elmúlt tizenöt, húsz évben, de különösen 2007 óta, amikor megjelentek az okos eszközök, megváltozott a diákoknak a tudományhoz, a világhoz való viszonya, a pedagógusoknak így egyre nagyobb kihívást jelent, hogyan tudják érdekessé tenni a természettudományos tantárgyakat. Az államtitkár szerint a Scinece on Stage fesztiválon ehhez kaphatnak kiváló ötleteket a magyar pedagógusok is.
Európa legnagyobb természettudományos oktatási fesztiválján rekordszámú résztvevő, csaknem harminc ország négyszázötven pedagógusa mutatkozik be. A házigazda Magyarországot hetven tanár képviseli a debreceni Kölcsey Központban csütörtöktől vasárnapig tartó eseményen, ahol a pedagógusok bemutatják, milyen új ötletekkel, módszerekkel, kísérletekkel oktatják saját iskolájukban a természettudományos tárgyakat.
A fesztivál rendezvényei elsősorban a szakmai közönségnek szólnak, szombaton azonban nyílt napot szerveznek. A Kölcsey Központban és a Baltazár Dezső téren színes programokkal, bemutatókkal várják az érdeklődőket, akik többek között megismerkedhetnek a virtuális valósággal, és kipróbálhatják a robotprogramozást is.
Megosztás