Összeomló birodalom az űrben

Az emberiség nagy útra indulva elhagyta a Földet és dimenzióugrásokkal felfedezi az űrt. Sőt egy új birodalmat alapít. Azonban ez a rendszer sem hibátlan, így hamar az összeomlás szélére kerül. Az összeomló birodalom  az év kihagyhatatlan sci-fije, amely John Scalzi legújabb sorozatának nyitókötete.

Új sorozatot indít a sci-fi- és humor-nagymester John Scalzi. Az összeomló birodalom című kötetének magyar kiadása ráadásul a világpremierrel együtt jelenik meg. Egy igazi, hamisítatlan űroperát ígér a kiadó a Scalzi-rajongóknak – adtuk hírül nem is olyan régen.
Most azonban már szinte minden részletét megtudtuk a Vének háborúja Hugo-díjas bestseller-szerzőjének érkező kötetének. John Scalzi pedig a világhírű sorozat után most ismét bebizonyíthatja, hogy miért tartják korunk egyik legjobb űropera szerzőjének. Az összeomló birodalom a kiadó szerint izgalmas nyitánya egy új, grandiózus sorozatnak, amely az év kihagyhatatlan sci-fije lesz.
A regény történetében a világegyetemünket a fizika törvényei uralják, ennek köszönhetően pedig nem lehetséges a fénysebességnél gyorsabban utazni. Egészen addig, amíg egy dimenziókon túli mezőt, az „Ár”-at fel nem fedezik. Ez ugyanis mindent megváltoztat. Az emberiség elérheti ennek köszönhetően a téridő bizonyos pontjait, melyeken át számtalan naprendszerbe eljuthat.
Az emberiség így nagy útra indulhatott, elhagyta a Földet és felfedezi az űrt. Arról azonban idővel megfeledkezik, hogy honnan is származik. Egy új birodalmat alapít, amit Egyesülésnek hívnak. Az új otthon alapelve pedig egyetlen emberi előőrs sem maradhat meg a többi nélkül. Ez biztosítékot jelent a csillagközi háború ellen, de egyben az uralkodás záloga is a birodalom vezetősége számára. Persze – ahogy minden – úgy ez a rendszer sem hibátlan, és erre páran rá is jönnek.
Mindezek után a birodalom az összeomlás szélére kerül, amit egy tudós az élete kockáztatásával is próbál megakadályozni, illetve tudatni az uralkodóval. Közben az egyik kereskedőház sarja ördögi összeesküvés nyomaira bukkan. Ezzel párhuzamosan az Egyesülés új császárnője veszélyes hazugságokkal és árulással kénytelen megküzdeni, miközben egy forradalom éppen kitörni készül körülötte. Mindhármuknak így versenyt kell futniuk az idővel, de nemcsak magukért, hanem azért is, hogy megmentsék az emberi civilizációt. Persze ellenfeleiknek egészen más terveik vannak…