Sikkasztás, feljelentés, Alexandra

MEGJELENT: 2017. február 23. | SZERZŐ: Gergely András

Amint az várható volt, a Fővárosi Főügyészség kedden sikkasztás bűntette miatt nyomozást rendelt el az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Kft. érintettségével. Gasz Péter a Főügyészség szóvivőt helyettesítő ügyésze a Napi.hu megkeresésére közölte: a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészséghez érkezett feljelentést egy cég tette.

Az Alexandra könyvesboltok hálózatát érintő fizetésképtelenséggel összefüggésben – a vélhetően kiadói feljelentés mellett – a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) is beadvánnyal fordult Ibolya Tibor fővárosi főügyészhez. Az MKKE a dokumentumban mielőbbi vizsgálat indítását sürgeti, mert szerintük az Alexandra-cégekkel kapcsolatos jogi és gazdasági helyzet nem átlátható.
„Amennyiben a kiadók, egyéb beszállítók és a nyomdák nem jutnak hozzá követeléseikhez, az beláthatatlan láncreakciót indíthat el, amely rendkívül súlyos gazdasági, munkaügyi következményekkel járhat a könyvszakmára és a nyomdaiparra nézve” – olvasható a beadványban.
A főügyészség a beadványt – elbírálás céljából – az illetékes kerületi ügyészséghez továbbította, a kerületi ügyészség dönti el érdemben, hogy a beadvány tartalma alapján bejelentésnek, feljelentésnek vagy egyéb beadványnak tekinthető – írta a Napi.hu.
Emlékeztetőül érdemes felidézni, hogy néhány héttel ezelőtt Matyi Dezső bejelentette, hogy nagykereskedelmi cége, a Könyvbazár Kft. csaknem négymilliárd forint kinnlevőségét nem tudja behajtani, így pillanatnyilag fizetésképtelen. Aki tartozik a Könyvbazárnak, az a Rainbow Üzletlánc Kft., amely azonban korábban ugyancsak Matyi érdekeltségébe tartozott, de a közelmúltban – rejtélyes körülmények között – Matyi elvesztette befolyását saját (korábbi) cégében.
A kacifántos, ám bizonyára alaposa papírmunkával összeállított céges fekete lyukban most az ügyészség turkál. Ha a hiányzó milliárdokat nem is, esetleg a tolvajokat megtalálják.

Megosztás

Egypercesek

Borzongató mesemonszun Indiából

Borzongató mesemonszun Indiából

A szerző ezúttal a szubkontinens lakóinak különleges élettörténeteire koncentrál

Március 21-én a szerelem lesz a téma

Huszonegy mű más-más szemszögből mutatja be a szerelem témáját, egy-egy extrém helyszínen

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Feliratkozás a hírlevélre

Email