Bővített burok

Új fejezettel és egy interjúval, bővített kiadásban jelent meg újra Stephenie Meyer, az Alkonyat sorozat írónőjének sci-fi regénye. A burok pedig az extra tartalommal már a magyar könyvesboltok polcain is megtalálható.

Stephenie Meyer A burok című kötete még 2008-ban jelent meg a tengerentúlon, melyet követte az angol és az ausztrál kiadás, illetve ezután sorozatban egyebek közt a német, az olasz, a magyar, a cseh, holland, spanyol. A sikeresen írónő korábban egyébként elárulta, hogy a könyv ötlete egy hosszú autóúton fogant meg benne. Mint elmondta: miközben az arizonai Phoenixből Salt Lake Citybe ment, történeteket talált ki, egyszerűen azért, hogy szórakoztassa magát. Végül egy ilyenből született meg A burok.
A történet, melyből 2013-ban filmváltozat is készült, egy olyan világban játszódik, ahol az emberiséget leigázta egy idegen faj, akik magukat csak Lelkeknek (Souls) nevezik. A Föld előtt már több bolygót is meghódítottak az idegenek, akiknek egyetlen célja, hogy békéssé, erőszakmentessé tegyenek minden bolygót. Mindezt pedig úgy teszik, hogy irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Így válnak az emberek túlnyomó része puszta burokká. Persze akadnak többen, akik inkább lázadóként menekülnek a „megmentők” elől.
A földi paradicsomba érkezik burokért a Vándor, aki egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek. Végül az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor Melanie Stryder testébe költözik, és bár úgy tűnik, valami újat talál. Merthogy hiába ismeri a nehézségeket, amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve, egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát.
Melanie ugyanis megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek…