A fürdőkádban olvasás világnapja

Szinte hihetetlen, de ma, azaz február 9-én van a fürdőkádban olvasás világnapja. Hogy ki találta ki ezt a jeles napot, és mióta tartjuk számon, azt sajnos egyelőre nem sikerült megfejtenie szerkesztőségünknek. De időben szólunk, ma este még lehet, sőt szinte kötelező fürdőkádban olvasni.

A fürdőkádban olvasás világnapjának, hivatalos Facebook oldala szerint a nemzetközi napot szeretett férje születésnapja alkalmából hívta életre, nyilván egy szerető hitves, tekintettel arra, hogy emberünk szeret olvasni a fürdőkádban. A felület szerint sokak szeretnek könyvet vinni magukkal a fürdőszobába, de csak ritkán adódik alkalom arra, hogy a kádban való olvasás elkötelezett hívei valóban kiélvezhessék pancsolós hobbijukat. Azaz a mindennapok rohanó, gyors zuhanyozásainak ellentételezése céljából hozták létre az alapítók a jeles napot, így biztosítva, minden kádbéli olvasónak a nyugalmat, békességet, de legfőképpen a hivatkozási alapot a több órás kádban üldögéléshez.  
A felület szerkesztői hozzá teszik, hogy a fürdőkádban olvasás világnapja komoly, de legalábbis elismert nemzetközi ünnep, így a legelszántabbak akár erre hivatkozva szabadságot is kérhetnek főnöküktől.
Nos, talán ezt ma már fölösleges megtenni, de a családtól egy kis megértést biztosan kérhetnek azok, akik ezt az estét egy kádnyi forró vízben, egy pohár konyak és egy remek könyv kellemes társaságában szeretnék eltölteni.