Kifordított Alkonyat

Folytatódik az egyik leghíresebb vámpíros sorozat a Twilight. Pontosabban egy különleges kiadással jelentkezik Stephenie Meyer. Az írónő az első kötet tizedik évfordulójára átdolgozta az nyitó történetet.

Stephenie Meyer igen merész ötlettel lepi meg az Alkonyat sorozat rajongóit, a széria tízedik, jubileumi évfordulójára ugyanis újabb Twilight-könyvet ad ki Élet és halál: Az alkonyat újragondolva címmel. Ez az első kötet átdolgozott változata lesz. Az írónő a héten árulta el, hogy a sorozat első részét egészen más szemszögből mutatja be. Egész pontosan a főhősök kapnak más szemszöget. Stephenie Meyer ugyanis megcserélte a főszereplők nemét. Így többek közt Bellából Beau, Edwardból pedig Edythe lett. Ezzel szeretné bebizonyítani a népszerű sorozat írója, hogy nincs igazuk azoknak a kritikusoknak, akik szerint Bella csupán egy tehetetlen, átlagos lány, aki folyton csak arra vár, hogy megmentsék.
„Egy igazán szórakoztató ötletet szerettem volna megvalósítani a tízedik évfordulóra. A kiadóm egy, az első részt megelőző előtörténetet szeretett volna, én azonban úgy gondoltam, hogy talán ennél még izgalmasabbal kellene előrukkolni. A szereplők így kicsit mások lesznek, más szemszögből láthatják az olvasók is a dolgokat. Ezzel együtt ez így is egy romantikus történet marad” – fejtette ki az írónő.
Az Élet és halál című könyv nem is lesz vékony, a sztori ugyanis 442 oldalas lett. A kötet már Amerikában kapható, információk szerint pedig hamarosan érkezhet a magyar kiadása is, de hogy pontosan mikor, arról még nincs adat.