Újabb könyvvel érkezik Tom Hanks

Tom Hanksnek néhány éve már megjelent egy novelláskötete, ezúttal a filmgyártásról írt regényt, melynek cselekménye egy fiktív szuperhősfilm körül szerveződik.


A The Making of Another Motion Picture Masterpiece (Egy újabb filmes remekmű elkészítése) című regény nyolcvan évet átölelve mesél a filmes világról, egy napjainkhoz oly közel álló, képregényalapú blockbuster forgatását helyezve annak középpontjába. A regény szereplői között találunk háborúból visszatért veteránt, tehetséges fiatal fiút, egy lelkes, excentrikus rendezőt, egy nagyképű, feltörekvő filmszínészt és egy fáradhatatlan produkciós asszisztenst is - sorolta a The Guardian online kiadása.

A könyvet a Penguin Random House adja ki, és egyszerre jelenik meg 2023. májusában Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. A Philadephia és a Forrest Gump című filmekért színészi Oscarral jutalmazott Hanks a regény megjelenésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a filmkészítés hosszú időt felemésztő, kemény munka, amely örömteli és nehéz pillanatokat is tartogat. „Ez a legnagyszerűbb munka a világon, és egyben a leginkább összezavaró is” - fogalmazott. Hanks a Hamletből idézve hozzátette: remélem, a könyv minél többet mutat a „véletlen végzetről, vak gyilkosságról”, amely egy filmben „tükröt tart mintegy a természetnek”, aminek tanúja (és okozója) voltam, mióta beléptem a színészek céhébe."

Tom Hanks 2017-ben megjelent Uncommon Type című novelláskötete, amely különleges, mechanikus írógépgyűjteményének egy-egy darabját állította az elbeszélések középpontjába, Nagy-Britanniában több mint 230 ezer példányban kelt el.