Tekintse meg ingyen a legjelentősebb szépirodalmi alkotásainkat!

Új szolgáltatással bővült a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA): ezentúl a legjelentősebb klasszikus magyar szépirodalmi alkotások is ingyenesen hozzáférhetővé válnak a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) digitális könyvtárában - közölte az MTI a PIM közleményére hivatkozva.

Kép forrása

A DIA honlapján eddig 140 kortárs, illetve elhunyt, de még szerzői jogvédelem alá eső író, költő életművét érhették el az olvasók - emlékeztet a közlemény. A PIM és az Osiris kiadó együttműködésének eredményeként a következő évek során a kiadó könyvsorozatainak (Osiris Klasszikusok, Millenniumi Könyvtár, Diákkönyvtár) csaknem 250 kötete válik elérhetővé a honlapon. 

A digitális könyvtárban már hozzáférhető a projekt első 50 könyvének teljes szöveganyaga, de a tartalom folyamatosan bővülni fog, a kiadó pedig tovább folytatja a sorozat köteteinek megjelentetését - közölték.    

A közlemény szerint „a bővítéssel a PIM azt a célt kívánja elérni, hogy a DIA az olvasók minél szélesebb tábora számára váljon a magyar irodalom leghitelesebb szöveghelyévé, ahol a híres klasszikus műveket keresők a kortárs irodalomi élet legkiválóbb alkotásaival is megismerkedhetnek.”

A digitális könyvtárban jelenleg Ady Endre, Arany János, Babits Mihály, Gárdonyi Géza, Gelléri Andor Endre, Jókai Mór, Karinthy Frigyes, Katona József, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Madách Imre, Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond, Petőfi Sándor, Rákóczi Ferenc, Szabó Pál, Tömörkény István, Török Gyula és Vörösmarty Mihály művei érhetők el.