Kertész másként

MEGJELENT: 2021. június 3., csütörtök | SZERZŐ: RG

Több mint 160 pályamű érkezett a Kertész Imre Intézet és a MANK, Kertész Másként című alkotói pályázatára – áll a Kertész Imre intézet közleményében. A Nobel-díjas író halálának ötödik évfordulója alkalmából meghirdetett pályázat 2021. május 31-én zárult. A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közös kiírás célja az volt, hogy Kertész Imre kiemelkedő irodalmi öröksége a kortárs alkotóművészet nyelvén szólaljon meg.

Kép forrása
 
Kertész Imre sokszínű életművének és szellemi örökségének bemutatására és újraértelmezésére hívta fel a kortárs képzőművészeket, iparművészeket, grafikusokat és fotóművészeket legújabb pályázatában a Kertész Imre Intézet és a MANK, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Az alkotói pályázatra kifejezetten a felhívásra készült, új művekkel lehetett pályázni, amelyek egy Kertész Imre-idézetet felhasználva születtek meg, szorosan kötődve az író munkásságához. Az alkotói kedv ösztönzésén túl a Kertész Másként pályázat kiemelt célja volt a művészeti ágak kapcsolatának erősítése, az irodalom és az alkotóművészet együttes támogatása – fogalmaz a közlemény. A 2021. március 31-én meghirdetett, két hónapig tartó pályázatra több mint 160 alkotás érkezett. Főként festőművészeket és grafikusművészeket ihletett meg a Kertész-életmű, de születtek fotóművészeti alkotások és kisplasztikák is.
A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja el, a június végi eredményhirdetést követően az első három helyezett a Kertész Imre Intézet pénzjutalmában részesül. A beküldött alkotásokból katalógus készül, a legjobb pályaműveket pedig a Kertész Imre Intézet és a MANK közös kiállításon is bemutatja.
Megosztás

Egypercesek

Csúcson a hazai könyvkiadás

Csúcson a hazai könyvkiadás

A KSH adatai szerint még soha nem jelent meg annyi könyv, mint tavaly

Törőcsik Marira és Jankovics Marcellre emlékeznek

A Magyar Mozgókép Fesztiválon a vetítések mellett életműdíjakat is átadnak

Átadták az idei Mészöly Miklós-díjat

„Magisztrális monográfia a mészölyi-életműről”

Irodalom Éjszakája három estén át

Az esemény jövő hét szerdán veszi kezdetét

655 könyv egy kötetben

A Magyar Művészeti Akadémia jóvoltából megjelent a Magyar irodalmi művek 1956-2016 című kötet