Kortárs versek, kortárs múzsák

Kortárs versek és novellák ihlette képzőművészeti alkotásokra írt ki nyílt pályázatot a MANK Nonprofit Kft. a magyar költészet napja alkalmából. A kiírás szerint a Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent Az év versei 2016, 2017, 2018; valamint Az év novellái 2016, 2017, 2018 antológiákban szereplő vers vagy novella inspirációjára létrejött önálló festménnyel, grafikával és egyéb technikával készült műalkotással lehet pályázni. 

Kép forrása

A költészet napi Versmaratonhoz kapcsolódó Kép-Vers pályázatra március 14-ig lehet jelentkezni. Egy pályázó legfeljebb három művel jelentkezhet, az elkészített művek mérete legfeljebb kétszer két méter lehet. 
A beérkezett pályaműveket neves szakemberekből összeállított zsűri értékeli. A legjobb pályaművekből a MANK Nonprofit Kft. kiállítást szervez a szentendrei Műhely Galériában egy irodalmi rendezvény keretében.
A pályázat első helyezettje bruttó százezer forintos pénzjutalomban részesül, valamint egy hétvégét kap ajándékba teljes ellátással két fő részére a Szigligeti Alkotóházban. A második helyezett a Zsennyei Alkotóházban, a harmadik díjazott pedig a Mártélyi Alkotóházban tölthet el egy hétvégét. Minden helyezett meghívást kap a Magyar Napló Kiadó ünnepi könyvheti hajóútjára is – derül ki a pályázati kiírásból.
A pályázat részletei a MANK Nonprofit Kft. internetes oldalán olvashatóak.