Behemót kalandja

MEGJELENT: 2018. augusztus 3. | SZERZŐ: László T. András

Feljelentést tett a rendőrségen a moszkvai Bulgakov-ház, mert ellopták a múzeum és színház fekete macskáját. A kandúrt, akárcsak Mihail Bulgakov A Mester és Margaritájának egyik emblematikus karakterét, Behemótnak hívják.

Kép forrása

„Ma szemtanúk látták, ahogy egy nő megragadta a macskát és a Tverszkaja utca irányába indult el vele. Mindenki, aki ebben az házban él és dolgozik, tudja, hogy ez a múzeum macskája” – mesélte a Bulgakov-ház egyik munkatársa.
A kulturális intézmény 2004-ben nyitotta meg kapuit a Bolsaja Szadovaja utca 10. alatt, abban a házban, amelyben valaha a zseniális író is lakott és amelyet A Mester és Margaritában le is írt. Behemót 2005 óta „dolgozik” a múzeumban: saját állatorvosa és stylistja ápolja, különleges étkeztetésben részesül.
Az eltűnt állat a rendőrségnek adott leírás szerint bozontos, fekete szőrű szibériai-perzsa keverék, amely a nyakörvén egy csont alakú lemezre vésve viseli a lakcímét. Behemót mintegy hat kilót nyom és múzeumi „kollégái” szerint „nehéz természetű”.
Nem sokkal a bejelentés után kiderült, hogy csupán a jereváni rádió híréről van szó, miszerint a vodkát nem osztogatják, hanem az üzleteket fosztogatják. Ugyanis Natalja Szkljarova, a Bulgakov-ház ügyvezető igazgatója a kora esti órákban közölte, hogy Behemótot kissé megszeppenten, de épen és egészségben, alig fél kilométerre az eltűnése helyszínétől találta meg a rendőrség. Mint kiderült, egy nő az utcán talált rá az elkóborolt, általa gazdátlannak vélt macskára és megpróbálta befogadni.


Megosztás