Dicaprio lesz az ördög

MEGJELENT: 2017. október 13. | SZERZŐ: Varga P.

Kegyetlen és ördögi gyilkos lesz Leonardo DiCaprio, aki Martin Scorsese-vel filmesíti meg Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban című könyvét. Az Oscar-díjas színész alakítja majd az első dokumentált amerikai sorozatgyilkost a filmvásznon.

Kép forrása

Újra együtt dolgozik a legendás rendező, Martin Scorsese és a vélhetően már Oscar-díja után, szintén a legendák között emlegetett Leonardo DiCaprio. Korábban már a New York bandái (2002), az Aviátor (2004), a Viharsziget (2010), A tégla (2006) és A Wall Street farkasa (2013) című filmeket készítették együtt, jelenleg pedig egyszerre két terven is munkálkodnak. 
Ezek közül az egyik Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban című könyvének a megfilmesítése. A mozit természetesen Scorsese rendezi majd, míg a főszerepet, Amerika első igazi sorozatgyilkosát, DiCaprio alakítja.
Az 1893-ban, Chicagoban játszódó történet főszereplője H. H. Holmes, akit azóta már a kriminalisztika, sőt a történelem is az első dokumentált amerikai sorozatgyilkosnak tekint. 
Chicago ekkor még csak feltörekvő városként rendezi a világkiállítást, amely – mint később kiderül – felülmúlja a híres párizsit, és ezáltal biztosítja Amerika helyét a világban. Közben azonban felbukkant H. H. Holmes, az ördögien ravasz és pokolian kíméletlen gyilkos, akit ma már sokan a 19. század Hannibal Lectereként emlegetnek.
A bestseller egyrészt elmeséli a világkiállítás megrendezésének viharos és eseménydús történetét, másrészt pedig az elválaszthatatlanul hozzáforrt Holmes tevékenykedését is. Így egyebek mellett olvashatunk az 1890-es évek chicagói és amerikai építészetéről, hihetetlen sikerekről és drámai sorsokról, az eszmék harcáról a profit és a bürokrácia ellen, valamint egy olyan gyilkosról, akinek tettei emberek millióit sokkolták.
Larson alapos kutatást követően írta meg Az Ördög a Fehér Városban című könyvét, amely a történelem bemutatása mellett lebilincselő történetszövésével egy izgalmas krimi. 
Egyelőre azt még nem közölte a két sztár, hogy mikorra tervezik a mozi megjelenését.
Megosztás

Egypercesek

Európa furcsa halála

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Júdás elszabadul az űrben

Ki lehet, aki megpróbálja elszabotálni az emberiség ügyét

Heine és Berlioz levelei

Az ágyhoz kötöttségtől szenvedő Heine a „matrac-sír” („Matratzengruft”) nyelvi leleményt használja

Ismét itt az Irodalom éjszakája

A szerelem a középpontban

Feliratkozás a hírlevélre

Email