Dicaprio lesz az ördög

Kegyetlen és ördögi gyilkos lesz Leonardo DiCaprio, aki Martin Scorsese-vel filmesíti meg Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban című könyvét. Az Oscar-díjas színész alakítja majd az első dokumentált amerikai sorozatgyilkost a filmvásznon.

Kép forrása

Újra együtt dolgozik a legendás rendező, Martin Scorsese és a vélhetően már Oscar-díja után, szintén a legendák között emlegetett Leonardo DiCaprio. Korábban már a New York bandái (2002), az Aviátor (2004), a Viharsziget (2010), A tégla (2006) és A Wall Street farkasa (2013) című filmeket készítették együtt, jelenleg pedig egyszerre két terven is munkálkodnak. 
Ezek közül az egyik Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban című könyvének a megfilmesítése. A mozit természetesen Scorsese rendezi majd, míg a főszerepet, Amerika első igazi sorozatgyilkosát, DiCaprio alakítja.
Az 1893-ban, Chicagoban játszódó történet főszereplője H. H. Holmes, akit azóta már a kriminalisztika, sőt a történelem is az első dokumentált amerikai sorozatgyilkosnak tekint. 
Chicago ekkor még csak feltörekvő városként rendezi a világkiállítást, amely – mint később kiderül – felülmúlja a híres párizsit, és ezáltal biztosítja Amerika helyét a világban. Közben azonban felbukkant H. H. Holmes, az ördögien ravasz és pokolian kíméletlen gyilkos, akit ma már sokan a 19. század Hannibal Lectereként emlegetnek.
A bestseller egyrészt elmeséli a világkiállítás megrendezésének viharos és eseménydús történetét, másrészt pedig az elválaszthatatlanul hozzáforrt Holmes tevékenykedését is. Így egyebek mellett olvashatunk az 1890-es évek chicagói és amerikai építészetéről, hihetetlen sikerekről és drámai sorsokról, az eszmék harcáról a profit és a bürokrácia ellen, valamint egy olyan gyilkosról, akinek tettei emberek millióit sokkolták.
Larson alapos kutatást követően írta meg Az Ördög a Fehér Városban című könyvét, amely a történelem bemutatása mellett lebilincselő történetszövésével egy izgalmas krimi. 
Egyelőre azt még nem közölte a két sztár, hogy mikorra tervezik a mozi megjelenését.