Mesés honoráriumot kap a fő titoknok

MEGJELENT: 2017. augusztus 7. | SZERZŐ: László T. András

Kétmillió dolláros honoráriumért ír könyvet James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda elbocsátott igazgatója az „etikus vezetésről”. Comey a New York-i Flatiron Books kiadóval kötött szerződést. 

A könyv, amelynek megjelenése 2018 tavaszára várható, a vezetői képességek kibontakoztatásához, az „etikus vezetés” mindennapjaihoz ad majd tanácsokat. James Comeyt - aki 2013 és 2017 között volt az FBI igazgatója – májusban váltotta le Donald Trump elnök, a tavalyi amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozás vizsgálatai miatt kialakult nézetkülönbségekre hivatkozva. 
Az elnöki döntés meglepetést keltett az amerikai politikai életben, politikusok és elemzők egyaránt felvetették, vajon Trump megpróbált-e beavatkozni az FBI vizsgálataiba. Az elnök cáfolja ezt, miként visszautasítja azon feltételezéseket is, miszerint összejátszott volna Oroszországgal a tavalyi választási kampányban. Moszkva cáfol minden beavatkozási kísérletet. 
A kiadó közlése szerint a könyvnek még nincs címe. Bob Miller, a Flatiron Books vezetője a létrejött megállapodás utáni tájékoztatóján kifejtette: arra számít, hogy „a könyv történelmünk különleges pillanataiba nyújt majd betekintést” és segítségével „példa nélkül álló módon léphetünk be a hatalom előszobáiba”. A volt fő titoknok persze nem árulhat el akármit a könyvében, ami megjelenés előtt még átesik egy jogi és kormányzati ellenőrzésen, hogy semmiképpen se kerülhessen ki benne titkosított információ.
Comey utódja, Christopher Wray jelölését a napokban szavazta meg a szenátus, s az új FBI-igazgatót be is iktatták.


Megosztás