Szakadékban a halhatatlan megtorlás

Századokon, kontinenseken átívelő viszonzatlan szerelem, amely erőt ad, de akár el is pusztít. Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül 2012 legjobban várt thrillerének a befejező része. A szakadék címmel záródik Alma Katsu Halhatatlan-trilógiája.

Nagy kritikai visszhangot váltott ki még 2012-ben az amerikai írónő a Hallhatatlan című regénye. Nem azért, mert mielőtt történeteket kezdett volna írni, a CIA-nak végzett titkosszolgálattal kapcsolatos munkákat, hanem mert lenyűgöző, századokon és kontinenseken átívelő, izgalmas és misztikummal teli történet. Központban a viszonzatlan szerelem, ami nemcsak megerősíti, és nagy tettekre sarkallja az embert, hanem el is vakítja és akár a teljes pusztulásba is vezetheti.
A kiadó szerint a Halhatatlan című kötetben kezdődött szerelem, veszteség, varázslat és végzet, amely világkörüli üldözéssel folytatódott a Megtorlásban, most egy meglepő befejezéséhez érkezik. Az olvasók áprilisban már hozzá is juthatnak a záró kötethez, A szakadékhoz, a tervek szerint ugyanis március 31-én jelent meg a könyv a magyar piacon.
A történet folytatódik: Lanore McIlvrae több száz éve menekül Adairtől, mert megrémült a férfi titokzatos képességeitől, és fél indulatos természetétől. Visszaélt a férfi bizalmával, és kőfal mögé zárta őt, hogy megmentse élete nagy szerelmét, Jonathant. Adair azonban kétszáz év bebörtönzés után kiszabadult, ekkor pedig Lanore arra számított, hogy a férfi megkeresi és pokollá teszi az életét. Meglepetésre azonban ez nem így történt.
Négy évvel később Lanore megtalálja Adairt egy titokzatos szigeten, melyet maga választott elszigetelt otthonául. Azt kéri a férfitól, hogy küldje el őt az alvilágba. A nő így akarja elérni az alvilág királynőjétől, hogy engedje szabadon Jonathan. De vajon betartja-e Lanore az Adairnek tett ígéretét, és visszatér hozzá? Vagy az a szándéka, hogy bármi áron Jonathannel élhessen? Mindezekre hamarosan választ ad az amerikai írónő kötete.