A Wall Street igazi farkasa

MEGJELENT: 2014. december 18. | SZERZŐ: Varga P.

Becsületes tőzsdeügynöknek indult, de aztán a mohóság és pénz megszédítette, korrupciós ügyekbe keveredett, az FBI is nyomozott utána, sőt el is ítélték csalásért és pénzmosásért. Jordan Belfort, a Wall Street igazi farkasa minderről saját könyvében mesél.

Sosem elég a pénzből – vallja ezt többek mellett a Wall Street leghírhedtebb „farkasa” Jordan Belfort, akinek igaz történetéről tavaly készített filmet Martin Scorsese. Belfort most azonban saját könyvében mutatja be kalandos életét. A történet 1987-ben kezdődik, amikor még becsületes tőzsdeügynökként dolgozott. A rengeteg pénz láttán azonban hamar hatalmába kerítette a mohóság érzése, aminek hatására a 90-es évek pénzügyi világának leghírhedtebb amerikai figurájává vált. Saját céget alapítva rengeteg pénzt keresett a Wall Streeten, de mindemellett folyamatosan költötte is, egyebek közt nőkre, luxusautókra, sőt még drogra is. Pénzcsinálási módszereitől nem állt távol a korrupció sem, így nem véletlenül kezdett el utána nyomozni az FBI. A csúcsról azonban egy idő után jött a zuhanás, és pénzmosás valamint csalás vádjával húsz hónap börtönre ítélték.
A Wall Street farkasa című, igaz történetet bemutató könyv a tengerentúli sikerét követően pedig már nálunk is elérhető.
Megosztás

Egypercesek

Polgárság a két világháború között

Polgárság a két világháború között

Volt idő, amikor százhatvan olvasókör működött ugyanabban az időben

Gadányi, az avangardista

A művészettörténetnek az alkotó halála óta fennálló tartozását sikerült ezzel kiegyenlíteni

Gabo hazatért

„Az emberek tudják, hogy szeretem Cartagenát, és szeretném, ha itt temetnének el”

Zichy megrajzolt hősei

Az Országos Széchényi Könyvtár kiállítása tizenkilencedik század egyik legnagyobb magyar grafikusáról

Visszatért Kolumbusz levele Itáliába

„Ötszáz év elteltével a levél ugyanúgy egy körutazást tett, mint Kolumbusz”

Feliratkozás a hírlevélre

Email