A Wall Street igazi farkasa

MEGJELENT: 2014. december 18. | SZERZŐ: Varga P.

Becsületes tőzsdeügynöknek indult, de aztán a mohóság és pénz megszédítette, korrupciós ügyekbe keveredett, az FBI is nyomozott utána, sőt el is ítélték csalásért és pénzmosásért. Jordan Belfort, a Wall Street igazi farkasa minderről saját könyvében mesél.

Sosem elég a pénzből – vallja ezt többek mellett a Wall Street leghírhedtebb „farkasa” Jordan Belfort, akinek igaz történetéről tavaly készített filmet Martin Scorsese. Belfort most azonban saját könyvében mutatja be kalandos életét. A történet 1987-ben kezdődik, amikor még becsületes tőzsdeügynökként dolgozott. A rengeteg pénz láttán azonban hamar hatalmába kerítette a mohóság érzése, aminek hatására a 90-es évek pénzügyi világának leghírhedtebb amerikai figurájává vált. Saját céget alapítva rengeteg pénzt keresett a Wall Streeten, de mindemellett folyamatosan költötte is, egyebek közt nőkre, luxusautókra, sőt még drogra is. Pénzcsinálási módszereitől nem állt távol a korrupció sem, így nem véletlenül kezdett el utána nyomozni az FBI. A csúcsról azonban egy idő után jött a zuhanás, és pénzmosás valamint csalás vádjával húsz hónap börtönre ítélték.
A Wall Street farkasa című, igaz történetet bemutató könyv a tengerentúli sikerét követően pedig már nálunk is elérhető.
Megosztás

Egypercesek

Amíg másokkal voltunk

Amíg másokkal voltunk

A magyar irodalom élő vagy eltávozott legjava belső vagy külső elzártságban, a centrumon kívül él

Szentségtani szemléletre gyakorolt hatás

A posztmodernitásba illeszkedni nem tudó teológia és a rítus válsága

Véres végjáték

A „földi paradicsom” végképp pokollá válik

Iskolába járni vicces és tanulságos

A szerző főként a humort láttatja a kisdiák gyermekével, s a tanrendszerrel viaskodó apa történeteiben

Ki volt Néri Szent Fülöp?

Fülöpöt humora és bolondos egyénisége már életében népszerűvé tették

Feliratkozás a hírlevélre

Email