Kezdődik a PesText

Vlagyimir Szorokin, Erlend Loe, Sjón, Bridget Collins, Marie Aubert, Mircea Cartarescu, Max Porter, Viola Ardone, Jean-Claude Mourlevat és a magyar irodalmi élet kiemelkedő személyiségei is részt vesznek a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztiválon, amelyet szeptember 23. és október 1. között rendeznek meg három budapesti helyszínen, valamint Szegeden és Balatonfüreden.


A programban az irodalmi beszélgetéseken kívül koncertek, kiállítások, workshopok és képregényes tematikájú események is helyet kapnak - közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség az MTI-vel. A világirodalmi fókuszú rendezvény célja, hogy bemutassa, miként képesek az eltérő nyelvek és kultúrák irodalmi alkotásai megjelenni egy másik ország, másik nemzet olvasmányélményei között.

Az irodalom mellett az összművészeti produkciókra is nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők, így kiállításokkal, képregényes beszélgetésekkel és nemzetközi illusztrációs workshopokkal is készülnek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Az irodalmi beszélgetések magyar résztvevői között mások mellett Karafiáth Orsolyával, Totth Benedekkel, Závada Péterrel, M. Nagy Miklóssal, Péterfy Borival, Veiszer Alindával vagy Gyárfás Dorkával találkozhat a közönség, a fellépők között pedig Veni és Iamyank ad koncertet.

A programoknak a Három Holló kulturális központ, a Millenáris és a Deák17 Galéria ad otthont, de Szegeden és Balatonfüreden is lesznek PesText események.

A programok ingyenesek, de néhány regisztrációhoz kötött, ezekről az online felületeken lehet tájékozódni.