Tandori Dezsővel indítanak a Három Hollóban

DIA-beszélgetések a Három Hollóban címmel újabb belvárosi helyszínen indít kortárs irodalmi programsorozatot a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). Első alkalommal, április 4-én, Tandori Dezső képleíró verseiről lesz szó.

Kép forrása

A Három Holló Kávéházzal együttműködésben indított, minden hónapban jelentkező beszélgetéssorozat a Digitális Irodalmi Akadémia tagjaihoz kapcsolódóan járja körbe a 20. századi magyar irodalom jelentős szerzőit és műveiket - olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A PIM Digitális Irodalmi Akadémia beszélgetéssorozata a DIA tagjainak életműveit, műveit járja körül - egy-egy meghatározott nézőpontból, egy-egy adott témakörben, meghívott szépírók, közöttük DIA-tagok, irodalmárok és művészek segítségével.

A beszélgetések leginkább a szépirodalom és a társművészetek érintkezését, közös felületeit és metszeteit tárgyalják, valamint ráirányítják a figyelmet fontos szépírói teljesítményekre. A beszélgetések tárgya az irodalom és képzőművészet, az irodalom és színház, az irodalom és film, valamint emlékezés jelentős alkotókra, életművekre, művekre.

A DIA-beszélgetések idei tavaszi sorozatában szó lesz Tandori Dezső képleíró verseiről, Szakonyi Károly színházáról, valamint A feleségem története című Füst Milán-regényről és Enyedi Ildikó filmes adaptációjáról. Az őszi hónapokban terítékre kerülnek Kántor Péter képleíró versei, Szőcs Géza arcai, Nádas Péter színháza, továbbá Déry Tibor regénye és Fábri Zoltán filmje, A befejezetlen mondat és a 141 perc a befejezetlen mondatból, decemberben pedig Csukás István művei állnak a beszélgetések középpontjában.