Megjelent Kassai Viktor önéletrajzi könyve

Könyv jelent meg a korábban a világ legjobb labdarúgó játékvezetőjének megválasztott Kassai Viktorról. Sok drukker ellenségként tekint rá, pedig az utóbbi évtizedekben ő jutott a legmagasabb szintre, meg az ellenszenv egyébként sem fontos, hisz ilyen a bíró-sors.

Kép forrása

Az Alexandra Kiadó gondozásában kiadott életrajzi műben - amelyet a főszereplő és Somogyi Zsolt közösen jegyez - Kassai Viktor elmeséli, miért vitte tovább a családi örökséget azzal, hogy követte édesapját ezen a különleges pályán. Mesél arról, milyen élmény korunk két legelismertebb játékosának, Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak meccset vezetni, hogy hogyan tette túl magát az ukrajnai rossz döntésén, ahogy szóba kerül például a Ferencváros, Tököli Attila és a Lipták Zoltán-per is.

„Önéletrajzom egyik célja, hogy betekintést engedjen a futballbírók életébe és mindenki láthassa, hogyan élünk és dolgozunk a színfalak mögött. Biztos vagyok benne, hogy pályatársaim, akikkel az edzéseken és teszteken izzadtunk és a mérkőzéseken szerepeltünk, kellemes nosztalgiával idézik majd fel a közös élményeket. De leginkább azt remélem, hogy a játékvezetésben aktívan működő fiatal kollégák megfelelő motivációt találnak majd életutamban, hiszen az én példám is azt mutatja: tehetséggel és szorgalommal bármit el lehet érni” - idézte Kassai Viktort a kiadócsoport közleménye.