Karanténban fogant rock and roll

Egészen halkan jegyzem meg, hogy ennek a gyilkos pandémiának apró, ám mégis karakteres gyöngyvirágai is születtek, hiszen ezen az oldalon mi is rendszeresen beszámolunk azokról az művészeti produktumokról, melyek a világjárványról vagy annak szorításában, a kialakult abszurd helyzet adta ihletésben születtek. Ilyen Bérczesi Robi, a Hiperkarma együttes frontemberének új szólóprojektjéhez tartozó kötete, melyben dalszövegeivel ismerkedhet meg az olvasó.



Kép forrása

„Elárulok egy titkot: igazából sohasem érdekelt, hogy a nagyközönség mit gondol a dalaimról. Mindig is az számított egyedül, hogy nekem és a barátaimnak tetszenek. Ez itt a tizedik lemezanyag, amelyet kiadok a kezeim közül, és most először azt szeretném, kedves közönség, hogyha ti is megszeretnétek ezeket a számokat, mert olyan ártatlanok és a maguk módján annyira kedvesek, olyannyira telve vannak szeretettel, amennyire csak a valódi szerelemgyerekek képesek. Love You!” 
A fenti gondolatokkal ajánlja Bérczesi Robi, a Hiperkarma együttes énekes, komponista, dalszövegírója új szólólemezét, a KaRaNTéNLeMeZ című 2020 novemberében megjelent zenei anyagot. A Youtube-on is meghallgatható projekt különlegességét mégsem a pandémia idején a járványról is szóló – persze nem egyedüliként – megjelent zeneiség adja, hanem az, hogy ezzel közel párhuzamosan megjelent a dalszerző - szövegíró könyve, benne írott, megzenésített költeményeivel. Az pedig nem kicsit fényezi a nemes egyszerűséggel csak BéRCZeSi RóBeRT DaLSZöVeGKöNYVe-nek elnevezett kötetet, hogy arról a budapesti underground egyik ikonikus alakja, Müller Péter Sziámi fogalmazott meg ajánlót. Ebben többek között így ír: „Sok évtizede figyelem, hogy hol bukkan fel a hibátlan és tévedhetetlen üzenet a rakendrollban. Az igazság az, hogy sehol. Sokan nagy erőkkel és egészen jó ízléssel közelítenek, de ez kevés. Ennyi idő után megnyugodva mondom ki, hogy Bérczesi Robi az egyetlen a számomra, aki soha nem tesz engedményt, soha nem hibázik - még akkor se, ha éppen bevallottan ő se érti mindig elsőre tökéletesen, amit leírt.”