Csatahajón harcol Tom Hanks

Tom Hanks második világháborús filmje, A Greyhound csatahajó eredetileg júniusban, apák napján debütált volna be a mozikban, amit azonban átírt a járvány. Azt egyelőre nem közölték, hogy a film mikor kerülhet a vászonra.

Kép forrása

Lapértesülések szerint a Sony Pictures produkciójának forgalmazásáért nagy verseny folyt, melyet végül a féléve működő Apple TV Plus steraming-szolgáltató nyert meg. A film végül azért került hozzájuk, mert a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani a film mozis forgalmazását. 
A Greyhound 1942-ben, a második világháború elején játszódik. A főhőst (Ernest Krause) alakító Tom Hanks egy szövetséges hadihajó kapitányaként szeli át az Atlanti-óceánt, miközben náci tengeralattjárók vadásznak rájuk. Krause kapitány a film első trailerében, amelyet márciusban mutatott be a Sony, elárulja, hogy először hajózik át az Atlanti-óceánon. Közben az is kiderül, hogy a vizeken, amelyeken haladnak, öt napig nem kaphatnak légitámogatást. A Greyhound azonban a kapitány vezetésével elpusztít egy német tengeralattjárót, és ezzel a Krause elnyeri a legénység bizalmát. A filmben, amely C. S. Forester 1955-ben kiadott The Good Shepherd című regénye nyomán született, Stephen Graham, Rob Morgan és Elisabeth Shue is szerepel. A forgatókönyvet Hanks írta, a produkciót Aaron Schneider rendezte.