Filmfesztivál Szatmárcsekén

Június 26-ig várják a versenyfilmeket a Kulturális Filmek Fesztiváljára, amelyet augusztus 27. és 30. között idén hatodik alkalommal rendeznek meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.

Kép forrása

A versenyben azok a rövidfilmek vehetnek részt, amelyek Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta területein ma is élő helyi magyar kultúra értékeit mutatják be - olvasható a fesztivál versenykiírásában.
Olyan, 2019. szeptember 1. és 2020. június 26. között készült alkotásokat várnak a szervezők, amelyek segítenek megérteni a helyi magyar kultúra, azon belül is a hagyományok és a táji értékek szerepét a magyar kultúrában, felhívják az emberek figyelmét a helyi magyar kultúra, a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzésének fontosságára.
A verseny első helyezettje nyolcszázezer forintos fődíjban, a második helyezett négyszázezer forint, a harmadik kétszázötvenezer forint jutalomban részesül, de több más értékes különdíjat is kiosztanak.
A háromszázezer forinttal járó közönségdíjat a fesztivál weboldalán - a döntőbe jutott versenyfilmek közül - a legnépszerűbb videó érdemli ki. Az online verseny július 2. és augusztus 2. között tart.
Egy alkotó több filmmel is jelentkezhet, a döntőben azonban egy pályázó csak maximum három alkotással vehet részt. A pályaművek maximális terjedelme öt és fél perc lehet, és videós, filmes, számítógépes, illetve bármilyen animációs technikával készülhetnek.
A zsűri elnöke Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész lesz. A legjobb alkotásokat - a végleges bírálat előtt - személyesen értékeli a zsűri az alkotók számára.
A pályázat részletes kiírása és a nevezési lap a kultfilm.hu oldalon érhető el.