Képregényes szövetség alakul

Remek hangulatú, minden elemében előre mutató találkozón alakult újjá a Magyar Képregény Szövetség Civil Társaság. A múlt pénteken tartott megbeszélés során rengeteg elképzelés merült fel, számos lehetséges projekt körvonalazódott, hogy Bayer Antal, a szerveződés egyik kezdeményezője úgy fogalmazott: „egyszerűen muszáj is optimistának lennünk a jövőt illetően.”

Kép forrása

A kiadókat, rajzolókat és egyszerű, de elszánt rajongókat tömörítő szervezet a korábban volt képregényes szövetség felbomlása után új lendülettel veti magát a hazai képregény-kultúra újjászervezésébe. 

Magyar Képregény Szövetség Civil Társaság ügyvivői Szép Eszter, Demus Zsófia, Bayer Antal, Dudás Győző, Oroszlány Balázs és Somogyi György. 
A szervezők úgy döntöttek, hogy a hatékony érdekartikuláció érdekében a képregénybarátok közös ernyőszervezetét alapítványi formában hozzák létre, amelynek segítségével így elérhetővé válnak olyan pályázatok, lehetőségek, amelyek a civil szerveződés számára elérhetetlenek. A későbbiekben talán közhasznúvá is válhat az alapítvány, és akkor fogadhatja az adóforintokból felajánlott egy százalékokat.
A már évek óta működő – ám az utóbbi időben esetleges hátérrel kivitelezett – Hungarocomix, illetve a hasonló Képregényfesztivál szervezését, lebonyolítását is átvállalja az új egyesület. A nagyszabású képregényes eseményeknek így végre igazi gazdája lesz, s ezzel együtt talán tartalmában, formájában is megújulva elérhetnek olyanokat is, akik talán nem is tudnak a Magyarországon kibontakozó képregény-világ gazdagságáról.  
Várhatóan a közeli jövőben új honlapja is lesz a szervezetnek, illetve a megformálódást követően számos izgalmas és eredeti projekttel egyengetik a képregény-kedvelők útjait.