Kiválasztott címke: Gasztronómia, találatok száma: 5

Forradalom a konyhában

„Náluk mindig az az érzésem, hogy nemcsak ételt kapunk, hanem egy életérzést; remélem, ez a könyvön keresztül minél több magyar család életébe is beköltözhet" – szólt a kötetről Lévai Anikó.

Fánk-fanokat várunk!

Egy bő hét múlva, azaz 2016. február 11-én csütörtök este 17.00 órától a budapesti Kódex Könyváruház (1054 Budapest, Honvéd u. 5.) újra várja a gasztronómia, pontosabban a fánkok szerelmeseit

Könyvvásár Lipcsében

Magyarország az idén is önálló nemzeti standdal jelentkezik, a megjelenést az utóbbi évekhez hasonlóan a Balassi Intézet Publishing Hungary programja keretében a Collegium Hungaricum Berlin dolgozta ki

Spanyol győzelem a Kódexben

Lajos Mari szakácskönyvéből az első példány óta (amely akkor hetvenezer példányban jelent meg, ami már önmagában figyelemre méltó információ) a mai napig mintegy négymillió példány kelt el

Toszkána összes zamata

Csodálatos tehetsége van hozzá, hogy ízeket és illatokat varázsoljon elénk, de még a ház gerendázatának vagy a kő-mosogató felületének tapintását is érezhetjük sorait olvasva

Egypercesek

Szlovén elismerés magyar novellák fordítását

Szlovén elismerés magyar novellák fordítását

Krasznahorkai művének fordítását a szlovén műfordító egyik legnagyobb teljesítményének nevezték

Magyar diákok a legjobb esszéisták között

„Végig azt éreztem, hogy bár vannak fejezetcsíráim, amelyek egy szakdolgozatban vagy egy disszertációban nagyon jók lennének, de itt egyszerűen nincs hely kibontani a témákat, és csak a felszínt kapargatom”

Kalapács alatt az író hagyatéka

Különleges árverést tartanak Mexikóvárosban, García Márquez utolsó otthonában

A filmek császárnéja Párizsban indult útnak

A regény abba a pikáns, romantikus és kiváltságos időszakba enged bepillantást, amikor két világsztár, Alain Delon és Romy Schneider talál egymásra

Steinbeck éretlen gyümölcse

Az új kiadás tartalmazza egyebek mellett az 1939-ben nyomtatásban megjelent regényből kihúzott káromkodásokat is